#Teslatrip 4 – cu Marius și Elena prin țară

Introducere

Pentru cel de al treilea episod al serialului despre călătoriile de primăvara cu EVA (Tesla Model 3), Marius l-a cooptat pe fratele său, proaspat proprietar al unei Kona cu care participa la proiectul Electromobilitate din prima zi.

Le dorim fraților Toma excursii electrice, line și tăcute, cât mai multe și frumoase împreună cu cei dragi. Noi rămânem pe recepție așteptând poveștile despre noi experiențe electromobilistice împreună cu imagini din locuri pitorești.

#Teslatrip 1 și 2 – cu Marius și Elena prin țară

#Teslatrip 3 – cu Marius și Elena prin țară

01.05.2022 Câmpina – Vălenii de Munte – Săcele – Întorsura Buzăului – Siriu – Vălenii de Munte – Câmpina

Acest traseu l-am parcurs împreună cu fratele meu Adrian și Kona lui.

Am plecat de acasă în jur de 9.30. Kona avea baterie suficientă pentru toată călătoria. EVA fusese cu o zi în urmă la Bran pentru evenimentul organizat de T.H.O.R. (FOTOREPORTAJ – al treilea eveniment THOR – Tesla Happy Owners România) și avea nevoie de ceva electroni pe traseu. Astfel, am hotărât încă de acasă o oprire în Întorsura Buzăului, unde noi să mâncăm ceva, iar EVA să stea la încărcat.

Prima oprire am făcut-o la Vălenii de Munte, timp în care am băut o cafea și am pus la cale tot traseul zilei. De aici, am mers pe DN1A până la Săcele, trecând prin Pasul Bratocea (1263 m alt.), apoi am continuat pe lângă Munții Întorsurii până la Teliu, unde am început să urcăm pentru a-i traversa.

După coborâre am ajuns în Întorsura Buzăului, unde am făcut un popas de aproximativ o oră, iar mașina a primit 36 kWh de la o stație EV Connect amplasată foarte bine de autoritățile locale, chiar lângă drumul principal. Spațiul pentru cele două locuri destinate încărcării lasă ușor de dorit, însă cu puțină imaginație, te poți descurca!

În continuare, am urmat cursul râului Buzău, printre munți până la Lacul Siriu și barajul cu același nume. Am oprit puțin în dreptul barajului pentru câteva poze, peisajele fiind extraordinare! De menționat că porțiunea de drum de-a lungul lacului este foarte anevoioasă, pentru că se lucrează la modernizarea șoselei, astfel că zona este presărată cu mai multe semafoare, circulația desfășurându-se pe un singur sens! Ocazie perfectă de a admira peisajele minunate!

Imediat după ce am coborât Barajul Siriu, am părăsit drumul principal prin stânga pentru a ajunge la un alt obiectiv din traseu, Cascada Pruncea (sau Cașoca). După câteva sute de metrii, drumul este ne-asfaltat pentru ultimii 4 km, însă destul de practicabil.

După vizitarea cascadei, am revenit în drumul principal, am continuat de-a lungul Buzăului, făcând o oprire de cafea la Nehoiu, apoi spre casă prin Vălenii de Munte. O tură minunată, presărată de peisaje extraordinare!
Câmpina – Vălenii de Munte – Săcele – Întorsura Buzăului – Siriu – Vălenii de Munte – Câmpina

Date despre întreaga călătorie:
(Conform Google Maps, parcurgerea acestui traseu necesită 6 ore și 15 minute)

  • distanță parcursă – 308 km
  • consum energie pentru deplasare – 34 kWh
  • durată deplasare – 6 ore și 3 minute
  • consum mediu – 11,0 kWh/100 km
  • viteză medie de deplasare – 50,9 km/h
  • temperatură medie – 16 grade Celsius
  • cost încărcări – 0

Gânduri după trei episoade #Teslatrips

Deși au trecut doar 4 luni din acest an, realizez că am adunat deja foarte multe amintiri minunate până acum!

La aceste patru călătorii despre care v-am povestit în primele trei episoade din serialul #Teslatrips, adaug evenimentele electromobilistice de la Reșița și cel de la Bran, apoi drumeția la Cabana Dichiu (primul drum în tandem cu Kona lui Adrian) și multe alte trasee mai scurte, dar poate la fel de frumoase!

Conștientizez faptul că toate aceste călătorii au fost posibile datorită faptului că am o mașină electrică! Pentru mulți din cei pe care îi cunosc și care folosesc încă o mașină termică, aspectul financiar în decizia de a pleca într-o călătorie mai lungă este decisiv, astfel că, de multe ori, renunță la ideea de a mai face acel drum.

Cheltuielile de drum cu o mașină electrică sunt mult mai mici (în cazuri deosebite chiar zero), astfel că ești mult mai predispus în a pleca într-o excursie, fie ea și de o zi! Pot spune fără teama de a greși că, în cele 13 luni în care am avut Buburuza și cele 7 de când o am pe EVA, am strâns atâtea amintiri minunate cât pentru o viață întreagă!

De abia aștept cu nerăbdare următoarele aventuri electrice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.