Titus este al patrulea absolvent al proiectului Electromobilitate din echipa Kona

In urma cu un an, Titus a parcat Kona în garajul nostru virtual și a pornit pe drumul raportărilor săptămânale alături de alți trei colegi, în ceea ce urma să devină cea mai numeroasă echipă din cadrul proiectului Electromobilitate pentru promoția 2021.

După ce Paul, Tudor și Attila au încheiat primul an comunicând experiențele din viața de zi cu zi alături de Kona, este rândul să analizăm datele transmise de Titus.

După 17.199 km monitorizați, Titus a realizat un consum mediu indicat la bord de 14.6 kWh/100 km, o valoare cu aproximativ 10% mai mare decat cea determinată după ciclul WLTP (13.2 kWh/100km), dar cu 10% mai bună decât cea listată de EVdatabase (16.2 kWh/100 km) pentru Hyundai Kona cu acumulatorul de 64 kWh.

Considerând o autonomie medie de 438 km, calculată pe baza consumului raportat la bord, Titus a avut (teoretic) nevoie de o singură încărcare pe săptămână pentru 77% din primul an. Pe baza experienței lui Titus, care are posibilitatea să încarce acasă, putem spune că range anxiety și charge anxiety sunt de multe ori exagerate, mai ales de cei ce nu au o evidență clară a lungimii parcursului săptămânal și supraestimează nevoia de autotonomie între două încărcări.

Sursa: EVdatabase
NOTA: Rated consumption reprezinta valoarea indicata de producător, inclusiv pierderile de încărcare

În realitate, consumul mediu variază în funcție de sezon și valorile săptămânale comunicate de Titus generează următoarea curbă (obtinută prin interpolare polinomială)

Pe lângă informațiile transmise pentru fiecare raport al echipei, Titus a scris trei articole despre experiențele personale alături de Kona și a transmis numeroase imagini din călătoriile întreprinse în țară.

MULȚUMIM TITUS pentru colaborare și iți dorim mulți kilometri electrici fără probleme în continuare, alături de Kona și alte modele ce vor urma cu siguranță în cariera de electromobilist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.