După 50.000 km electrici de vacanță parcurși în luna august

Luna august a fost dominată de călătoriile lungi, în care echipa proiectului Electromobilitate a parcurs 56.585 km, în marea lor majoritate pe drumuri de vacanță.

În funcție de modelul avut la dispoziție, autonomie, spațiul pentru bagaje și răbdarea pasagerilor, sau starea rețelei de încărcare în țara de destinație (mai ales în Grecia), alegerile nu au fost exclusiv pentru călătorii electrice. De la hibrid și plug-in, până la automobilul tradițional cu motor termic și avion, toate formele de transport au fost utilizate de colegii noștri, în funcție de alegerea familiei, în special a celor cu copii mici.

În schimb Andra și Darius, deși la prima excursie în Grecia au avut parte de un drum de întoarcere buclucaș, au pornit în cea de-a doua călătorie, cu o destinație și mai îndepărtată, dovedind că o vacanță electrică în Grecia poate avea și farmecul unei aventuri cu multe surprize.

Consumul mediu luna august

Între o valoarea medie remarcabilă de 9 kWh/100 km obținută de Doina si Wiwi cu Skoda Citigo în Timișoara și până la valorile maxime, se găsește cea mai redusă valoare de consum mediu obținută de echipa noastră în această vară: 14.4 kWh/100 km, cu 4.6% mai mică decât media din luna iulie.

Cât de mult influențează în acest sezon temperatura exterioară și utilizarea AC-ului valoarea consumului mediu, și implicit autonomia, este ușor de exemplificat cu ajutorul veteranelor.

În cele peste 40o C din Nevada consumul Roxanei a fost cu o jumătate de procent mai mare decat media de la achiziție.

În schimb TM3, după vacanța răcoroasă în Canada, a realizat un consum mediu (14 kWh/100 km) cu 5.4% procente mai redus decât cel realizat începând de la achiziție (14.8 kWh/100 km), calculat pentru 65.609 km.

Urmează o analiză în detaliu pentru fiecare echipă în parte, inclusiv rezultatul exercițiului de răbdare finalizat cu succes de Daniel, aflat ultima săptămână în căutarea valorii de consum și autonomie WLTP promovată de VW pentru ID.3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.