Un Peugeot e-2008 a parcat in garajul nostru virtual

In urma apelului publicat la finalul articolului „De cata autonomie electrica avem nevoie in vacanta?” am fost contactat in mai putin de 24 de ore de mai multi poprietari de masini electrice, dispusi sa comunice informatiile de consum, intretinere, incarcare si alte aspecte interesante din viata de zi cu zi cu o masina electrica pentru comunitatea noastra.

Primul semnal a venit de la Matei Silviu din Bucuresti, care a parcat un superb Peugeot e-2008 in garajul nostru virtual, ne-a trimis imagini pentru acest articol introductiv si o scurta prezentare pentru comunitatea elmob.

Regasim in descrierea lui Silviu rolul important jucat unui inflacarat promotor al electromobilitatii in Romania, Ciprian Cherciu, in decizia lui Silviu de a cumpara un automobil electric. FELICITARI CIPRIAN!

Sunt Matei Silviu, am 24 de ani si locuiesc in Bucuresti.

Am fost dansator de dans sportiv si am participat in multe proiecte din sfera aceasta. In acest moment sunt managerul a 2 companii din Romania.

Ma pasioneaza masinile din momentul in care mi-am cautat prima masina, la 18 ani. De atunci mi-am dezolvatat o pasiune pentru condus si pentru domeniul masinilor, in general.

Masinile electrice au mai adaugat la pasiune, pentru ca era ceva nou si foarte diferit. In 2019 am hotarat ca trebuie sa schimb masina, Peugeot-ul 307 CC pe care il aveam de la 18 ani nu mai facea fata nevoilor mele, era din 2007 si avea nevoie de reparatii dese.

Mi-am luat atunci primul vehicul electric, o trotineta electrica Xiaomi M365 pe care am folosit-o pentru urmatorii 1700 km in oras, in timp ce foloseam masina veche la drumurile mai lungi. Intre timp am tot folosit masini electrice in sistem de ride sharing, in Bucuresti.

Un punct foarte important a fost cand un prieten mi-a facut cadou, de Craciun, un test drive de pe drivetesla.ro. Dupa revelion am programat test drive-ul si Ciprian Cherciu m-a intampinat cu o Tesla Model S cu 200K + km la bord, care se conducea perfect.

Am ramas uimit si am plecat foarte informat, dupa discutia cu Ciprian din masina. In urmatoarele saptamani am folosit un BMW i3 pentru 4 zile si am fost convins ca imi voi cumpara electric in momentul in care m-am dus la LIDL, am pus la incarcat pe gratis si in timpul in care mi-am facut cumparaturile, masina avea deja 80%.

Din acel moment am cautat sa vad ce exista pe piata si dupa cateva decizii si cativa factori externi care au ingreunat procesul, in iunie 2020 am luat Peugeot E-2008 de care sunt foarte multumit deocamdata, dupa 14 zile de utilizare. Sa vedem mai departe!

Matei Silviu, proprietar Peugeot e-2008

Multumim Silviu pentru introducere si imagini!

Asteptam primele informatii despre consumul mediu saptamanal si autonomia in calatoriile de vacanta cu noul SUV Peugeot E-2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.