Vă așteptăm la Șpring cu Dacia Spring

In ultimele ore ale anului trecut, am anunțat o schimbare majoră de direcție pentru blogul nostru:

Pe măsură ce subiectele legate de electromobilitate au devenit la modă și au fost preluate de mainstream media, de promotori și detractori în egală măsură, am realizat că locul echipei noastre în noul univers al mobilității electrice este cel de a face știrile, nu de a le prelua pe cele scrise de alții, oricum traduse și răstălmăcite în zeci de variante.

Electromobilitatea la întâlnirea cu 2023, un an al incertitudinilor

Această concentrare pe realitatea nefiltrată a experiențelor comunicate de utilizatori actuali, care au plătit această ”îndrăzneală” cu propriile economii, a fost posibilă cu ajutorul unei echipe foarte pasionate și a cronicarilor dedicați ai fiecărei echipe.

Intre timp, titlurile din presa globală au început să dispară celebrii ”Tesla-killer”, în schimb oricine lansează (măcar) promisiuni despre un model electric este de îndată botezat ”competitor Tesla”. Blogul nostru s-a concentrat pe informații despre viața de zi cu zi la volanul gamei de modele 100% electrice comercializată în România. Dincolo de test drive-uri și statistici, aceste cronici săptămânale și bilanțurile lunare au captat atenția persoanelor interesate, care de multe ori au solicitat sfaturi de la mai experimentații veterani ai proiectului.

La Șpring cu Spring

Cu toate acestea, cronicile săptămânale conțin pe lângă experiențele personale câteva știri despre Tesla, Hyundai, VW și mai ales din universul Springarilor, cărora le-am dat întâlnire în 23 Septembrie în comuna Șpring din județul Alba.

Evenimentul, al patrulea din 2023 după Vatra Dornei, Timișoara și Ciugud, se bucură de sprijinul autorităților și este dedicat copiilor de la școala locală, cu care ne vom întâlni în număr mare pentru o plimbare tăcută și fără fum în comună și împrejurimi.

Ecoturism în munții Apuseni

Pe lângă dialogul cu copii despre mașinile electrice, care poartă un nume apropiat de cel al comunei lor, participanții și invitații lor vor avea ocazia să întâlnească o parte a echipei proiectului Electromobilitate, venită la Șpring pentru startul în cea de a treia ediție a raidului montan Transcarpatica.

Dacă vă place muntele și ecoturismul, vă invităm să vă alăturați caravanei noastre tăcute, ce ne va purta pe traseul:

Șpring – Pauca – Ciugud – Alba Iulia – Abrud – Albac – lacul Beliș (înnoptare) – Huedin


Posibilitățile de încărcare în zonă la găsiți pe Plugshare și harta interactivă realizată de colegul nostru Márton:

Premii pentru participare

Premiile pentru participare, tricouri ”La Șpring cu Spring”, se acordă Spring-ului cu cel mai mare număr de kilometri la bord și celui cu cel mai mic număr de km la bord, pentru șofer și trei pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.