Volvo XC 40 și Tesla Model Y – Grupa Mare și doi invitați din Roma

Volvo Cars va muta o parte semnificativă a producției de vehicule electrice la fabrica sa din Ghent, Belgia. Aceasta este o parte a strategiei companiei de a-și mări capacitatea de producție pentru a satisface cererea în creștere pentru modelele sale electrice.

Fabrica din Ghent, care deja produce modelul complet electric XC40 Recharge, va începe să producă și SUV-ul electric EX30 din 2025. Aceasta decizie vine ca răspuns la cererea mare pentru EX30, care a primit deja recunoaștere și premii în industrie​.

Această extindere a producției în Belgia reflectă strategia Volvo de a localiza producția cât mai aproape de piețele țintă, asigurând astfel o ofertă adecvată pentru cererea anticipată în Europa și pentru exporturile globale​.

Comisia Europeană, care supraveghează politica comercială a Uniunii Europene (UE) formată din 27 de state membre, a lansat o investigație în anul precedent, pentru a determina dacă mașinile complet electrice fabricate în China beneficiază de subvenții distorsionante și dacă ar trebui impuse tarife suplimentare. Investigația anti-subvenții, inițiată oficial pe 4 octombrie, poate dura până la 13 luni, iar Comisia poate impune taxe anti-subvenție provizorii la nouă luni după începerea anchetei​​.

UE încearcă să-și reducă dependența de a doua economie a lumii, în special pentru materiale și produse necesare tranziției sale ecologice​.

Sursa: Yahoo

Grupa Mare în cadrul proiectului Electromobilitate

După deciziile recente luate de Mihai (Skoda Enyaq, Bacău) și Tudor (IONIQ 5, Timișoara) de a continua colaborarea la proiect cu informații lunare, Dan și al sau Volvo XC40 (București) au rămas singuri pe baricadele săptămânale.

Dan – Volvo XC 40

Săptămâna 27 Mai – 2 Iunie a venit cu un consum in limitele mai normale pentru perioadă, fiind față de ultimele săptămâni in scădere. Ba, chiar cu 1+ kWh/100 km mai mic decat săptămâna precedenta.

Dată Start27-May-2024
Dată Sfârșit02-Jun-2024
Temp Min Condus [C]17.00
Temp Max Condus [C]30.00
SOC Start [%]49.00
SOC Sfârșit [%]50.00
Distanța Parcursă [km]232.20
Consum Mediu [kWh/100km]16.70
Viteza Medie [km/h]29.00
Nr Încărcări AC2
Încărcări AC [kWh]46.39
Nr Încărcări DC0
Încărcări DC [kWh]0.00
Total Încărcări [kWh]46.39
Cost Total Încărcări [RON]0.00

In ciuda vremii ceva mai capricioase din luna Mai, panourile și-au făcut bine treaba obținând la final de luna un cost de 6.53 RON/100 km. Mai ales dat fiind faptul că relativ la consum lucrurile sunt aproape identice cu aceeași perioada a anului precedent: 17.35 kWh/100 km Mai 2024 versus 17.2 kWh/100 km Mai 2023.

Echipa Model Y

Cristian – Model Y Performance, Brașov

Datele pentru săptămâna 27 mai – 2 iunie sunt următoarele:

  • distanță parcursă: 3.130 km
  • consum mediu: 19,5 kWh/100 km
  • încărcări acasă: 35 kWh, cost 28 lei
  • încărcări DC: 607 kWh, cost 1.166 lei
  • încărcări AC: 70 kWh, cost 0
  • încărcări Supercharger: 95 kWh, cost 0
  • cost mediu per 100km: 38,1 lei

Ovidiu – Model Y Performance, București

Săptămâna trecută, MYP a parcurs 406 km cu 83 kWh consumați și o medie de consum de 20,6 kWh/100 km. Drumuri doar prin oraș și 0 costuri cu încărcarea la locul de muncă.

Dani și Adi – Model Y Performance, Roma

După o îndelungată pauză, Adi revine cu informații despre primul an alături de Model Y. Membrii comunității ce ne urmăresc de multă vreme poate își amintesc de articolul despre primul test drive cu veterana TM 3 în 2019, de la Reșița la Brebu Nou și în continuare spre Slatina Timiș.

După această experiență, primul pas a fost electrificarea electro-mobilului de oraș. Nu chiar orice oraș, ci Roma, care suferă cronic de lipsa spațiilor de parcare. Smart Fortwo a fost pentru mulți ani mașina preferată pentru Dani și Adi, iar varianta electrică, despre care ați aflat detalii în cronica Grupei mici, a fost o continuare firească a tradiției.

In 2023 a sosit momentul oportun de a utiliza energia produsă de propria instalație fotovoltaică și pentru plecarea în călătorii mai lungi. Prima drumeție cu Model Y a fost în tărâmul de basm al carosierilor și firmelor italiene, care au pus vise pe șosele.

Imaginile transmise de Adi din aceasta primă călătorie cu destinația Lamborghini, trădează inima de motorist, fiind absolvent al Politehnici timișorene, secția de motoare termice, dar și atitudinea responsabilă față de mediu, la cotele acute ale secolului XXI.

Rezultatul costurilor cu încărcarea, afișat de aplicația Tesla, este cât se poate de favorabil pentru o mașină de ”performanță” în toate drepturile, dacă o comparăm cu piesele din colecția prezentata mai jos.

Cu Model Y în vizită la Lamborghini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.