Suntem aici să spunem povesti?
În funcție de cine este naratorul, poveștile pot suna: interesante sau intrigante, emoționante sau triste, reale sau imaginare… convingătoare sau dezamăgitoare…
Poveștile lui 2023, precum și a ultimelor 28 de luni și 100.000 km parcurși electric au fost despre o alternativă. O alternativă la tot ce știam din momentul dobândirii carnetului de șofer: o călătorie; se planifică, mașina se verifică și trebuie “să te grăbești încet”.
Chiar și acum, în cercul de prieteni, încă electro-sceptici, revin întrebările primare:
- unde o încarci pe drum ?
- ce autonomie are vara?
- dar iarna?
- ce faci dacă te lasă bateria?
- dă o mașină electrică caldură?
Și poveștile încep a curge din nou și din nou, iar pentru că fiecare poveste are un sâmbure de adevăr, uneori le răspund prin imagini de pe traseu, alteori cu o hartă a stațiilor de încărcare, însă cel mai des cu numărul afișat de odometrul mașinii.
Pentru această primă poveste, aș folosi imagini surprinse în ultimele 28 de luni, conducând spre destinații, dar atent la ce se întâmplă în jur.
O retrospectivă surprinsă prin retrovizoare
Oglinda unei masini electrice este identică celei de pe o mașină termică, doar că în cazul de față, dispare nevoia de a aștepta până fumul emis se risipește, iar tu poți capta instant cadrul.
Un apus surprins spre primul drum de 1000 km, în ceea ce am numit noi cei din Electromobilitate “Ro1000 Challenge “ ediția de vară.
Alternative sunt, dar pentru acestea merită să dezvolți o altă pasiune.
Necesitățile zilnice au o varietate de opțiuni, trebuie doar să iei decizia care ți le satisface cel mai bine!
Colegi intru’ aceeași misiune, fără fum, fără zgomot, de la Vatra Dornei la Timișoara, de la Ciugud pe Transalpina și Transfăgărășan, Trans Rarău și Pasul Ursoaia.
Poți să fii vizibil și fără CO2, NOx… în urma cărora atât mediul, cât și sănătatea, inevitabil, suferă
Iar dacă o afacere poate fi susținută prin electromobilitate, să nu mai spunem de o vacanță cu toată familia.
Oricât ar fi drumul de lung, contează să îl parcurgi pe tot, destinația va rămâne tot acolo, iar o pauză cu toții o merităm!
Nu fi trist că nu ai fost remarcat, important este că ai făcut ceva remarcabil!
În trafic stăm toti la fel, depinde de noi ce aer dorim să respirăm.
Am lăsat doar câteva imagini surprinse în aceste 28 de luni.
Îmbucurător este faptul că în traficul cotidian mașinile electrice se văd tot mai des, atrag priviri, iar majoritatea dintre cei care le conduc au o poveste lungă, la o întrebare fie ea menită să te descurajeze.
Mașinile electrice nu sunt pentru toti?
Încă nu, dar “early adopter’s “ precum găsiți pe blogul Electromobilitate, vă vor spune povestea lor, așa cum au trait-o, cu bune, cu rele. Acoperind peste 85% din modelele electrice existente în Europa, veți găsi motive să iubiți sau nu aceste mașini.
Iar dacă în articole nu găsiți răspunsul, vă așteptăm și la evenimentele care vor veni în 2024 pentru un dialog direct cu utilizatorii de astăzi.