VW ID.3 – „cu excepția consumului ridicat totul în regulă”

În ianuarie 2021 primeam primele informații despre comportamentul noului ID.3 la frig de la Daniel și Cosmin. Am rămas pe gânduri despre lipsa de eficiență a softului de încălzire pentru acumulator, absența pompei de căldură și alte câteva detalii, care făceau ca cel mai nou vlăstar al familiei VW, construit pe platforma dedicată MEB, să nu pară finalizat.

După un an, situația este aceeași și chiar dacă între timp actualizările de soft au rezolvat o parte din alte probleme, consumul pe distanțe scurte la temperaturi coborâte rămâne un motiv serios de nemulțumire a primilor clienți.

Consumul mediu săptămânal

Valorile ridicate ale consumului mediu, semnalate anul trecut de Cosmin și Daniel, au fost confirmate anul acesta de Alexandru (B), Călin (CJ) și Dan (TM). Indiferent de relief sau condiții atmosferice locale, colegii noștri cu modele din gama VW – MEB (ID.3 și ID.4) înregistrează la temperaturi joase invariabil cele mai mari valori de consum, comparativ cu proprietarii altor modele.

Trei din cinci proprietari confirmând costuri de încărcare ZERO în ultima săptămână, întrebarea rămâne: cât de importantă este valoarea consumului mediu săptămânal obținut pe distanțe scurte în aglomerațiile urbane?

În final tot ce contează este autonomia reală la drum lung, unde consumul se stabilizează la cu totul alt nivel. Despre acest subiect vom afla multe detalii de la Alexandru și Cosmin, după un interesant experiment planificat pentru acest sfârșit de săptămână.

Despre condițiile în care au fost obținute valorile din grafic și alte experiențe individuale aflați în următoarele rânduri direct de la proprietari.

Alexandru – București

În săptămâna 10-16 am parcurs în total 238 km cu un consum mediu de 24.1 kWh/100 km, parcurși în oraș.

Cost 0 lei.

Așa cum am notat în ultimul articol (VW ID.3 – consumul este afișat eronat iarna?), valoarea consumului este cu aproximativ 10% mai mare decât valoarea afișată atunci când sunt deplasări scurte la temperaturi scăzute. Cu excepția consumului ridicat, all good.

Dan – Timișoara

Pentru săptămâna 10-16 ianuarie 2022 am făcut multe drumuri scurte și foarte scurte, folosind aproape de fiecare dată încălzirea pornită din aplicație cu 5-10 min înainte de plecare, pentru a se dezgheța mașina și încălzi înăuntru.

Astfel, am însumat 97 km, cu un consum de … 35.7 kWh/100 kmEmoji, o medie de 14 km/h.

Costul pentru aceasta săptămână este: 0 ron.

Cosmin – București

Săptămâna trecută am parcurs 324 km cu un consum mediu de 27.1 kWh/100 km.
Am preîncălzit aproape de fiecare dată, iar consumul mai mare vine de la faptul că am stat în mașină să termin conf-call-uri începute pe drum. Am fost generos cu căldura și am avut talpa grea (accelerație, nu viteză).

Experiența ultimelor 12 luni din perspectiva celui de al doilea absolvent din echipa ID.3

Călin – Cluj

Pentru săptămâna care a trecut am 116 km, doar urban, căldura la 24 grade, consum de 31,3 kWh/100 km, cu preîncălzire și drumuri scurte ca de obicei (maxim 15 km între o pornire și alta) și cu timp suficient ca bateria să se răcească intre două etape.

Daniel – Timișoara

Kilometrii puțini și doar urban pentru ID.3. Scăderea temperaturilor și drumurile prin oraș au dus la creșterea consumului.

Cost încărcare: 0. Mă folosesc în continuare de cupoanele Kaufland sau creditul de la VW.

Pentru drumurile externe aleg sa merg cu Arteon momentan, pentru care redau consumul.

Tip traseuTemperatura exterioara medieTOTAL KM parcurșiKM Extra-urbanMedie (km/h)Consum (kW/h)Perioada
URBAN/EXTRA-28302430.310 – 17 Ianuarie
VW ID.3 – 1st edition
Tip traseuTemperatura exterioara medieTOTAL KM parcurșiKM Extra-urbanMedie (km/h)Consum (l/100km)Perioada
URBAN/EXTRA-2370260387.710 – 17 Ianuarie
VW ARTEON 2.0 TDI – 4Motion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.