IONIQ 5 – update după a doua urcare la Muntele Mic

Săptămâna trecută IONIQ 5 ne-a plimbat pe drumuri urbane, iar duminică am profitat de vremea bună pentru o zi de ski la Muntele Mic.

Consumul pentru săptămâna trecută a fost 22.5 kWh/100 km pentru cei 426.7 km parcurși. Cred că este cel mai precis calculat consum mediu, deoarece am eliminat complet erorile din istoric utilizând trip computer-ul pentru a ține evidența. 

Pentru traseul de duminică am obținut un consum de 22.6 kWh/100km. Pe autostradă am rulat între 120-130 km/h, iar pe drumurile naționale am mers puțin mai sportiv, cu depășiri unde a fost posibil, ceea ce se reflectă și în consum. In comparație, consumul pentru ultima excursie la Muntele Mic (19 Decembrie 2021) a fost de 22 kWh/100km (Prima zi de schi – cu IONIQ 5 la Muntele Mic).

IONIQ 5 – consumul mediu după 12 săptămâni

Temperaturile foarte scăzute de săptămâna trecută (-13°C noaptea) nu au influențat foarte tare consumul deoarece am folosit tot timpul preîncălzirea habitaclului și nu am parcurs des drumuri scurte.

IONIQ 5 în parcare la Muntele Mic (Pârtia Borlova în depărtare)

Am avut o mica surpriza să observ că în 7.5 h, cât mașina a fost parcată la munte, am pierdut 4% din încărcarea acumulatorului desi temperatura a crescut de la -2°C la 5°C. 

Alt eveniment de notat: dimineața în Timișoara a fost polei în zona unde locuiesc și am avut de parcurs un traseu de 2 km (pe sens) cu IONIQ 5. Fiind obișnuit cu funcția iPedal, în prima intersecție am ridicat piciorul de pe accelerație și am simțit spatele mașinii cum „dansează” ușor. Nimic periculos sau de speriat totuși, ABS-ul și-a făcut treaba și pe frânare regenerativă, însă în continuare am condus mai prudent și fără a folosi frânarea regenerativă la capacitate maximă.

2 Responses

  1. Claudiu spune:

    Săptămâna asta am venit eu la MMic cu Model3. Destul de extremă vremea -12…-16°C. Tesla pierde cam 15-20km pe zi doar parcată fiind. Ar fi super sa avem o statie chiar si de putere mică

  2. Marchis Tudor spune:

    De acord, ar fi excelent, insa problema este dezvoltarea slaba a retelei electrice din zona…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.