Aniversare la 100 ani – MG pe cale să recâștige strălucirea de altă dată?

După cum veti constata, săptămâna va fi marcată de numeroase aniversări. Nu este de loc o întâmplare șirul sărbătorilor electromobilistice, ci o urmare fireasă re-lansării programului Rabla+ în această perioadă a anului.

In fiecare primăvară, clienți nerăbdători reușesc să se așeze comod la volanul dorit și, în entuziasmul primelor clipe de euforie generată de alunecarea lină și accelerația spontană, caută să-și împărtășească noile experiențe cu cei interesați. Pe nenumărate grupuri online, dialogul se întețește, întrebările și răspunsurile curg într-o succesiune continuă, zi și noapte, experiențe bune și rele se fac rapid cunoscute, recomandări și știri internaționale sunt distribuite cu generozitate.

In concluzie, în fiecare primăvară și echipa noastră se înnoiește, iar cei ce au avut răbdarea și pasiunea de a continua colaborarea pentru un an, sau chiar mai mult, primesc recunoștința noastră, a tuturor celor ce am avut de învățat din informațiile și experiențele transmise pe blog.

Intre titlurile aniversare din ultima perioadă, unul legat de fosta marcă britanică MG se potrivește cu temele abordate în mod curent, dar și cu atmosfera festivă a Sărbătorilor de primăvară:

MG’s 100th anniversary: Iconic brand reborn after near-death

Fără să fie foarte clar motivul, un articol publicat în urmă cu trei ani, atrage tot mai mulți cititori. Să fi interesul pentru marca MG în creștere în România?

Atrăgeam atunci atenția asupra unui model produs în China, comercializat în Marea Britanie, ce părea potrivit pentru nevoile și buzunarele românilor. Am revenit la subiectul MG și a gamei de modele electrice în repetate rânduri, dar nici un model nu a stârnit interesul la fel ca ZS.

Succesul relansării mărcii MG în Europa s-a lăsat mult așteptat și vânzările au fost modeste, cu excepția Marii Britanii, unde MG rămâne o marcă bine cunoscută.

Extinderea rețelei de distribuție a cuprins Europa centrală și a ajuns la granițele României. Din cele opt modele comercializate, trei sunt echipate cu motoare pe benzină, unul este hibrid plug-in (PHEV) și alte patru sunt 100% electrice (BEV).

In primele două luni din 2023, înmatriculările europene indică următoarea repartizare a preferințelor pentru modele MG:

  • Benzină (3 modele) – 10584;
  • BEV (4 modele) – 8430;
  • PHEV – 1758.

Pe lângă interesantele articole publicate la aniversarea primului secol de existență a mărcii MG, merită o privire zbuciumata istorie și momentele importante în dezvoltarea brandului. Fiind pe cale să devină o marcă globală, ca parte a grupului SAIC (Shanghai Automotive), ne întrebăm ce șanse are MG pentru viitoarea sărbătoare de 100 ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.