5500 km în Europa cu ZOE – ultima etapa până la Rouen, Franța

10 – 12 august

13 august

Ne-am trezit, am luat micul dejun la hotel și la 8:25 am pornit în ultima parte a călătoriei noastră către Rouen.

Prima oprire am făcut-o doar de control, pentru a verifica încărcarea la statiile Ionity. Astfel, cu 82% SOC, am oprit la prima stație Ionity de pe drum, pe A6 – Rastanlage Frankenhöhe Nord, A6, Germany. Aici am stat doar 17 minute cât am încărcat pana la 90% și am întâlnit primul Zoe de la începutul călătoriei.

Un alt Zoe temerar, al unei familii din Belgia, pregătit serios pentru drumuri lungi, dovadă stând portbagajul exterior Thule.

Deși am avut surprize neplăcute înainte, următoarea oprire a fost în Waldorf, la IKEA. Aici am beneficiat de încărcare gratuita pe CCS. Am ajuns cu 53% SOC, viteza medie 88 km/h și 13,4 kWh/100km consum mediu. Am uitat să precizez că incepând de astăzi am crescut viteza pe pilotul automat de la 90 km/h la 100 km/h. Am intrat în magazin, iar după o oră și șapte minute încărcasem deja pana la 98%.

Următoarea încărcare a fost la Ionity Hauconcourt, unde am ajuns cu SOC 28%, viteza medie 85 km/h și consum mediu de 15,4 kWh/100km. A fost prima data când a trebuit sa stau la rând pentru a putea încărca! Erau 8 stații Ionity ocupate și încă 8 mașini în așteptare. După aprox. 20 de minute mi-a venit și mie rândul și am pus mașina la încărcat. Cât am mâncat am încărcat până la 83%.

Ultima încărcare din zi a fost tot la Ionity – Champfleury  – în parcarea unui supermarket – mini Mol. Am ajuns cu SOC 29%, viteza medie a fost de 80 km/h și consumul de 15 kWh/100km. Am intrat în magazin mai mult pentru aerul condiționat – afara fiind foarte cald – și peste o oră eram la SOC 99%.

Am ajuns la destinație, după mai mult de 2500 km, la ora locala 23:28 cu SOC 15%, o viteza medie de 79 km/h și consum de 15 kWh/100km.

În perioada cât am stat în Franța nu am mai ținut o evidență strictă a datelor, însă ceea ce am observat și a ieșit în evidență au fost următoarele lucruri:

  • fiecare localitate are propria rețea de stații de încărcare, cea din localitatea unde am fost noi putea fi pornită doar cu un tag ce – din câte am înțeles – îl primeai de la Primărie. Nu am reușit să pornesc de pe web sau din vreo aplicație acele stații.
  • în Paris, aceeași problemă, plus că pentru a porni o încărcare din aplicația web, ți se reținea  o garanție de 150 de euro!!!
  • în continuare datele în ceea ce privește starea de funcționare sau ocupare a stațiilor nu erau disponibile (de exemplu informațiile din PlugShare, sau alte aplicații, nu erau la zi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.