Adaptorul CHAdeMO – a doua vizita la service-ul Tesla din Nuernberg

Dupa o prima vizita la centrul Tesla din Nuernberg intr-o sambata, cand doar vanzatorii sunt prezenti si ofera test drive-uri si consultanta pentru achizitia unei Tesla, am revenit intr-o zi de lucru pentru cateva clarificari legate de ultimul software update si inca o intrebare despre adaptorul CHAdeMO (in varianta americana) de care asi fi avut nevoie pentru incarcare rapida in Europa.

Adaptorul CHAdeMO in varianta americana

Stocul din magazinul Tesla online fiind epuizat, usurinta de a calatori in Europa statea in gasirea aceastei piese relativ banale, care asigura conexiunea intre o statie de incarcare CHAdeMO si priza americana cu care este dotata TM 3 (Tesla Model 3 LR, rwd).

Am auzit si citit referinte bune despre echipa Tesla de la Nuernberg, care se ocupa de clientii din aceasta zona a Germaniei dar si de cei din Cehia si pot confirma ca amabilitatea si dorinta de a ajuta mi-au depasit asteptarile.

Dupa cateva cautari au identificat adaptorul la centrala europeana din Tilburg, Olanda si dupa trei zile am intrat in posesia adaptorului.

Cu oarecare emotii m-am dus la cel mai apropiat Kaufland, am facut conexiunile si, desi statia de 50 kW (teoretic) incarca cu „doar” 34 kW curent continuu, am obtinut o viteza de incarcare de 232 kilometri de autonomie adaugati pe ora, ceea este de peste CINCI ORI mai rapid decat cele mai bune incarcari realizate in Europa in ultimele sase luni.

In timpul incarcarii de proba, s-a apropiat de noi cea de a treia pereche tata-fiu, bun cunoscatori ai masinilor electrice, intalnita in doar cateva zile in zona Nuernberg, dornici de povesti despre electromobilitate si cu planuri serioase de achizitie a unui Model 3.

Thomas Scherer si fiul sau dupa primul test drive cu Tesla Model 3

Dupa un test drive oferit ad hoc si cateva povesti extrem de interesante despre instalatia fotovoltaica pusa in functiune cu 17 ani in urma (!!!) pe acoperisul familiei, am aflat ca Thomas Scherer este jurnalist la ziarul local.

I-am admirat pasiunea pentru energie regenerabila, inca de pe vremea cand nu era un subiect „la moda”, rabdarea si competenta cu care explica fiului sau princiiple de functionare ale unui automobil electric si entuziasmul fara margini pentru Tesla.

Ne-am despartiti cu zambete largi pe fata, acel „Tesla smile”, care nu se poate simula si care vine din adancul sufletului atunci cand intelegi ca tocmai ce ai condus viitorul.

EPILOG

In dimineata urmatoarei zile, dupa ce am intrat in posesia adaptorului la Nuernberg, am primit vestea buna ca se gaseste din nou in magazinul Tesla online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.