Hyundai Ioniq – a inceput numaratoarea inversa

Au mai ramas doar trei saptamani din testul nostru de lunga durata cu un Hyundai Ioniq electric, achizitionat in septembrie 2018 de la Casa Auto Timisoara, partener al proiectului Electromobilitate.

Ionica incarca la Porsib cu statia instalata de EVconnect

Sustinut de firmele Casa Auto Timisoara, Porsib Sibiu, Inspiroline, EVconnect si revista online 24auto.ro, proiectul nostru a avut ca scop principal educarea celor interesati de masini electrice prin test drive. Pe parcursul etapelor proiectului am informat despre ecosistemul necesar utilizarii confortabile a unui automobil electric, retele de incarcare si service specializat.

Am incercat sa tinem pasul cu iuresul de noutati din aceasta etapa zbuciumata de inceput al tranzitiei de la motoarele cu ardere interna la cele electrice si sa informam obiectiv asupra avantajelor si dezavantajelor utilizarii acumulatorilor sau pilelor cu hidrogen, ca sursa de energie electrica la bordul autovehiculelor.

Pe baza intrebarilor si comentariilor primite, consideram ca unul din cele mai importante obiective atinse de proiectul Electromobilitate, a fost cel al test drive-urilor efectuate de peste 400 de soferi si pasageri, in marea lor majoritate la primul contact cu o masina electrica.

In plus, informatiile despre consumul mediu saptamanal, realizat in exploatare zilnica pentru o naveta de aproximativ 50 kilometri cu ajutorul echipei Porsib si costurile de intretinere, ZERO, au contribuit la clarificarea unor „mituri” despre posibilitatea de a utiliza un automobil electric iarna, la temperaturi foarte coborate, sau vara in perioada de canicula.

„Ionica” a avut pentru sase luni ca partenera de nadejde o Tesla Model 3 long range cu tractiune spate, iar pentru pentru prima editie ElectRoMania i s-au alaturat un Renault Zoe si un BMW i3, puse la dispozitie cu amabilitate de firma timisoareana de transport persoane City Limo.

Consumul mediu saptamanal in saptamana 47 de test a fost 11.2 kWh/100km

Au mai ramas doar trei saptamani din testul de un an si consumul mediu, in utlima perioada de timp, ramane in zona celui teoretic 11.5 kWh/100 km, care inseamna cheltuieli de SAPTE LEI cu energia electrica pentru o suta de kilometri parucursi in regim de exploatare in trafic urban.

Ce ati mai doriti sa stiti despre Hyundai Ioniq electric? Scrieti-ne pe adresa office@electromobilitate.com si vom incerca sa raspundem in cele trei saptamani de test ramase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.