Când încep livrările pentru noul Fiat 500 electric?

După un prim articol, publicat odată cu lansarea noului Fiat 500 electric cu ocazia salonului (anulat) de la Geneva printr-o conferință de presă online, s-a lăsat liniștea așteptării.

În luna iulie, noul model asamblat în Italia a fost prezentat presedintelui italian și mai recent Automotive News Europe a publicat câteva noutăți din care reținem:

  • Producția a demarat la fabrica Mirafirori de lângă Torino și s-au deschis înscrierile pentru ediția La Prima, în ambele versiuni, hatchback (34.900 euro) și decapotabil (37.900 euro).
  • Clienții din Italia, Spania și Olanda vor primi mașinile în octombrie, cei din Germania în noiembrie, iar cei din Marea Britanie vor avea de așteptat până la începutul anului 2021.
  • In medie, Fiat a alocat 500 de exemplare din ediția La Prima, pentru cele 28 de tari europene unde are distribuitori

Primele 14.000 de Fiat 500 electrice vândute in Europa, reprezintă producția pentru 2020, urmând ca în 2021 volumul să crească la 80.000 de exemplare și noul automobil electric să fie exportat pe alte piețe.

Olivier Francois, CEO Fiat, a reiterat ca noul Fiat 500 electric „nu este un produs de masă” și își justifică prețul atât prin performanțele obținute cu noua platformă dedicată, cât și prin dotările standard care includ:

  • camera fata care monitorizează longitudinal și lateral traficul
  • cruise control adaptiv
  • lane assist care menține automobilul pe centrul benzii de rulare
  • senzori care permit o imagine 360 în timpul manevrelor de parcare

Spre aducere aminte, tabelul cu competitorii, care va trebui cât de curând actualizat cu Honda e, Renault Twingo și Dacia Sprint.

Sursa informatiilor: EVdatabase si comunicat de presa FCA

După un prim test cu Fiat 500 electric în varianta California în 2018 și entuziasmul cu care ne povesteste Marian Nica despre AERO, așteptăm cu nerăbdare să fie disponibil în Romania, pentru achiziția unui exemplar în cadrul proiectului Electromobilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.