Cea de a 5-a Hyundai Kona parchează în garajul nostru virtual

Au fost momente în ultimul an, când încântarea noastră pentru Hyundai Ioniq risca să se transforme în monotonie, fiindcă urmărind trei modele în București, Sibiu și Timișoara era veșnic ceva de scris despre isprăvile Ionicilor.

Dar iată cum în mai puțin de patru luni, CINCI Kona au parcat în garajul nostru virtual și proprietarii ne transmit sârguincios informații săptămânale. Cel mai nou membru in team Kona este Titus Esan din Sibiu.

Dialogul cu Titus a demarat cu câteva sfaturi din partea lui Darius, pe care le-am atașat mai jos, urmate de o decizie de achiziție anunțată la șase săptămâni de la primul contact!

21 iulie

Doresc să îmi schimb mașina, Skoda pe motorină, nu am avut nici o problema cu ea 🙂 foarte bună, cu o mașină ELECTRICĂ.
Doresc să pot parcurge 200 – 300 km fără încărcare așa că am ajuns la Kona 64 kWh.

După părerea ta merită 5000 euro dotările in plus? Am înțeles că numai pe cea scumpă o poți comanda 🙁
După tine este o mașină numai de oraș sau este bună și pentru vacanțe pentru doi oameni?

Testa Model 3 este visul meu, dar nu am și nici nu pot da atâția bani 🙁 Merită să aștept să vină în RO să mai economisesc 10.000 euro în cazul în care rămâne această primă?

Titus

21 iulie

Am condus Kona pentru un weekend și pot să-ți spun că o e mașină care poate înlocui lejer o mașină pe combustie, atât pentru drum lung cât și pentru oraș.

Merită 5000 euro in plus dotările doar dacă sunt importante pentru tine. Pentru mine, o dotare importantă e ACC. Din ce știu, s-au adus și in varianta Highway, însă doar câteva, poți întreba totuși la dealer. Luxury+ se aduce în câteva zile.

Nu se știe când va veni Tesla in Romania, însă chiar și când va veni, nu o să fie sub 40.000 euro (TVA INCLUS) cu Rabla+, dacă vom mai avea Rabla+ cu 45.000 lei.

Dă un ochi și la Opel Corsa-E, Peugeot e208 și Renault Zoe. Toate au autonomii bune, însă incomparabil cu Kona.
De asemenea, iți recomand să citești relatările posesorilor de Kona, Peugeot, Zoe samd din comunitatea noastră Electromobilitate
http://electromobilitate.com/

Darius

10 septembrie

Salut, am cumparat Kona electrică și sunt foarte mulțumit, nu am avut bani de Tesla 🙂

După o săptămână m-am suit în Skoda Octavia care mergea foarte bine, până nu am cumpărat Kona 😉 și am crezut ca îi stricată 🙂

Nu trăgea, făcea ca tractorul…

Titus

După achiziția mașinii, Titus a citit despre a treia ediție ElectRoMania, care se va desfășura la Păltiniș în 17 și 18 octombrie și și-a manifestat interesul de a participa și de a contribui la proiectul Electromobilitate, cu informațiile sale, foarte amănunțite, despre viața de zi cu zi cu Kona la Sibiu.

Grafic cu parcursul zilnic furnizat de Titus

Fiind centrul nostru preferat pentru test drive, datorită împrejurimilor de vis și fiindcă avem sprijinul echipei Porsib și pe cel al inimosului promotor local pentru mobilitatea electrică, Marius Bârsan, Sibiul are o importanță majoră în cadrul comparaților de consum, datorita climei mai aspre iarna și a reliefului denivelat.

Grafic realizat pe baza informaților comunicate de proprietari

L-am invitat pe Titus să contribuie cu primul său articol, despre decizia de achiziție a unei Kona și cu mai multe detalii despre viața de zi cu zi cu o mașină electrică la Sibiu.

Până atunci o scurtă recapitulare despre cuibul Kona, ce s-a format in garajul nostru virtual, în ordinea participării la proiectul Electromobilitate (cu Tudor am colaborat începând cu anul trecut si cu Hyundai Ioniq, model 2019):

  • Tudor Marchiș – Timișoara
  • Paul Vădeanu – Băilești
  • Attila Bereczki – Timișoara
  • Cristian Popescu – Cluj, singurul model Highway
  • Titus Esan – Sibiu

Să ne vedem cu bine la Păltiniș pentru cea de a treia ediție ElectRoMania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.