Comparația ID.3 – ID.4 după 30.000 km (episodul 5)

După experiența directă cu ID.4 de la începutul săptămânii, am rămas cu o mai bună înțelegere despre platforma globală VW MEB și pentru anumite aspecte legate de utilizarea softului, în special a navigației.

Bâlbâielile de început pe calea tranziției spre electromobilitate nu împiedică în prezent grupul VW să conducă în clasamentele înmatriculărilor europene, unde tripleta mini ocupă locul II, deși anul trecut s-a anunțat stoparea producției, iar ID.4 a nimerit exact în locul dorit de numeroși clienți, dornici de spațiul, confortul, vizibilitatea și ușurința accesului oferit de un SUV/crossover.

Cu recentul anunț că ID.3 va fi asamblat și în China pentru piața locală, VW dovedește o oarecare flexibilitate strategică, după ce inițial planul prezentat era limitat doar la piața europeană pentru ID.3 și o carieră globală, cu producție în Europa, China și SUA pentru ID.4.

Diversificarea gamei de modele VW

Pe lângă extinderea sistematică a locațiilor unde se asamblează modele 100% electrice, familia de mărci din grupul VW continuă să diversifice gama de modele oferite. Începând cu Skoda, care înregistrează primele succese la public cu Enyaq (pe piețele unde se livrează) și până la Porsche și Bugatti, toate mărcile grupului par cuprinse de febra electrificării.

Dacă pentru Bugatti viitorul pare să fie o contopire cu producătorul croat Rimac, pentru Porsche este posibilă o cotare independentă pe bursă, care ar aduce o parte din cash-ul necesar perfecționării gamei actuale de modele electrice și să sperăm o nouă platformă dedicată, mai modernă și performantă, chiar dacă deocamdată Herbert Diess, CEO grup VW, afirmă „O perla ca Porsche nu se dă din mână„.

Seat a declarat sub-marca Cupra 100% electrică și cu el-Born face primul pas bazat pe platforma MEB, în timp ce Audi a șocat probabil mulți electro-sceptici cu anunțul că începând din 2026 nu va mai oferi motoare termice. Cu Bentley și Lamborghini plasate în ograda administrativă Audi, nu vedem alt viitor decât electric și pentru mărcile super lux și super sport.

Mai aproape de pământ, acolo unde se vând automobile accesibile celor cu venituri normale, după test drive-ul cu ID.4 din această săptămână am rămas cu dorința unui plus de accelerație, necesar pentru înscrierea în ritmul traficului de pe autostrăzi, acolo unde benzile de acces sunt mai scurte.

Probabil și alți clienți au semnalizat acest aspect în sondajul de opinie completat după test drive, fiindcă VW North America s-a grăbit să anunțe pentru 2022 o nouă variantă denumită ID.4 ProX, care cu ajutorul încă unui motor electric pe puntea din față, promite tracțiune integrală, 296 CP și o accelerație de 5.8 secunde de la 0 la 100 km/h. Noua variantă, la un preț (de bază) de 36.175 USD (după scăderea actualei reduceri de taxe federale de 7.500 USD), reprezintă o ofertă sub pretul Mach-e și Model Y, cu care este adesea comparat ID.4.

Informații de la echipa ID.3 – ID.4

Mai aproape de casă și de nevoile clienților din Romania, Călin, Alexandru, Cosmin și Laurentiu au transmis informații despre experiența acumulată cu ID.3 și ID.4 după 30.000 km parcurși în țară.

Laurențiu – ID.4, Cluj

Săptămâna aceasta a fost una cu drumuri doar în oraș, 66 de km, medie orara 18 km/h, consumul 14,0 kWh/100 km. Nici o problemă.

Am atașat și poza cu kilometrii de la începutul verii. Sper ca toamna să aducă diferențe cât mai mari, fără probleme.

Alexandru – ID.3, București

În perioada 7-13 iunie am parcurs 638 km cu un consum mediu de 14.5 kWh/100km, fragmentat astfel:

 kmconsum (kwh/100km)consum energie (kwh)Temperatura °CViteză medie km/htip deplasare
13212.43.96822.523oras
24812.35.9042227oras
33412.34.18221.518oraș
425516.842.8417.552afară
54414.66.4241442mixt
622513.129.47518.551afară
Total63814.592.793NANAtotal

Recordul celor câteva săptămâni fără erori a ajuns la sfârșit, în această săptămână am avut parte de două erori mici, dar enervante.

Prima din ele a apărut stând pe loc, dar a dispărut imediat ce am plecat de pe loc. Iar a doua eroare a mai apărut și în trecut, Head-up Display-ul nu mai afișează informațiile legate de viteză sau ACC, ci doar săgețile din navigație, însă își revine după un restart (încuiat/descuiat).

În weekend am făcut o plimbare până la Casa cu Brâu, o locație foarte frumoasă din localitatea Barcani, Covasna.

Am fost plăcut surprins de amabilitatea proprietarului de a-mi pune la dispoziție o priză pentru încărcare (o priză clasică, schuko, dar care avea împământare).

Încărcarea am făcut-o la viteza cea mai mică pe care puteam să o setez din aplicate, 6A (1.8 kW).

Am ales 6A și nu 10A si pentru că am observat o mică anomalie, cel mai probabil generată de instalația subdimensionată sau de variația prea mare a tensiunii din rețea.

În mod normal, dacă la 6A viteza de încărcare afișată era de 11 km/h, pentru 10A viteza de încărcare trebuia să crească la 17-18 km/h.

Valorile de mai sus erau mai ușor de explicat dacă puteam observa viteza (puterea de încărcare) în kW și nu în km (de autonomie)/h.

Autonomia de vară este foarte bună, motiv pentru care aleg să încarc lent pe AC-Type2.

Ușor-ușor am trecut de 11.500km.

Călin – ID.3, Cluj

Săptămâna ce a trecut am parcurs 67 km, toți in regim urban, temperatura exterioarăa fost între 18 și 23 °C . Consumul a fost de 15,8 kWh/100 km. Până acum în total am parcurs 7302 km . 

Cosmin – ID.3, Bucuresti

Am contorizat 169 km cu un consum de 15.4 kWh/100 km, a fost o săptămână mai scurtă pentru că a stat mașina la dealer pentru actualizarea de soft.

A stat la service 3 zile în loc de una, pentru că în mod normal durează vreo 7 ore, iar la primele două încercări se bloca pe la 90%. Nu a fost nevoie de schimbarea vreunei componente, ci doar a mers a 3-a oară.

Apple car play wireless este plăcut, meniul merge mai fluid, este mai ușor sa resetez trip computer, pot trimite destinație din aplicația de pe telefon spre navigația mașinii. Cred că am observat și valori mai mari de regenerare în modurile eco și confort, dar nu îmi e clar dacă e placebo sau dacă este chiar real. Altfel, totul ca înainte.
Am adunat 10.035km pana acum.

Dacă aveți și alte experiențe cu ID.3, ID.4 și Skoda Enyaq ne puteți contacta la rubrica de comentarii, pe facebook, în Forum sau la adresa office@electromobilitate.com. Vă mulțumim pentru colaborare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.