Tripleta mini a grupului VW pe locul II în clasamentul european

De curând am lansat întrebarea dacă buturuga mică poate salva carul mare? cu gândul la interesanta decizie a grupului VW de a continua producția tripletei electrice mini, un fel de surpriză după ce anul trecut a anunțat stoparea (după doar un an de fabricație), din lipsă de profitabilitate.

Dincolo de faptul că e-Up! conduce în clasamentul înmatriculărilor din Germania, mezina grupului VW și-a croit un loc binemeritat în Top 10 european, alături de Smart Fortwo, propulsat tot de vânzările germane și cele din Italia.

După ce colegii de la lektri.co au publicat statistica pentru primele cinci luni din România, este bine de știut ca înmatriculările din 2021 au crescut față de aceeași perioadă de anul trecut și VW e-Up! a fost cel mai bine vândut model pe piața locală (113 exemplare), dar și Citigo, Smart Forfour și Fortwo și-au croit loc pe lista înmatriculărilor din 2021.

Pe cele mai mari piețe europene (cumulat) situația alcătuită de eu-evs arată în felul următor:

  • VW e-UP ocupă locul 5 cu 14.008 înmatriculări (din care 12.863 în Germania)
  • Smart Fortwo locul 9 cu 8.725 înmatriculări (7.740 Germania)
  • Seat Mii – 3424
  • Smart Forfour – 2966
  • Skoda CItigo – 2869

In concluzie, tripleta mini a grupului VW a găsit peste 20.000 cumpărători în prima parte a anului, un număr depășit doar atracția pentru Model 3 (26.867 înmatriculări), ceea ce prevestește vremuri bune pentru oferte mai accesibile pe piața automobilelor electrice de oraș rulate.

Noutăți de la colegii noștri

Klara, Doina, Wiwi și Marius își continua drumurile zilnice cu Smart Forfour și Citigo la Timișoara și cu e-Up la Câmpina fără probleme tehnice noi. Echipa buburuzelor este în prezent singura participantă la proiectul Electromobilitate, în care toți membri au depășit primul an alături de mașinile lor, Klara pășind în cel de al treilea an de condus exclusiv electric cu Smart.

Consumul mediu săptămânal a coborât la valori pe care nu le-am mai întâlnit din luna septembrie, contribuind la cea mai mare autonomie realizabilă cu aceste modele practice și foarte economice.

Reamintim că valorile de „consum” pentru Smart includ pierderile de încărcare, fiind citite la contorul dedicat prizei instalate de Attila în curtea familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.