Competiție…cu electricele

Despre „Transylvania Classic„, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și mașinilor electrice, în care – timp de două zile – concurenții se vor întrece pe cele mai spectaculoase drumuri din județul Sibiu, am aflat în vara anului trecut. Sau, poate, atunci competiția mi-a atras atenția? De ce asta? Fiindcă are ca element o pasiunea de-a mea: mașinile electrice.

Asociația pentru electromobilitate din Romania, AERO, este unul din partenerii evenimentului. Fiind membru AERO, atunci când au venit discuțiile despre „Transylvania Classic” mi-a fost trezit interesul. Doar că de data aceasta nu ca spectator în Piața Mică din Sibiu, ci ca participant la volanul unei mașini electrice.

De ce mașini electrice într-un raliu de regularitate (raliu în care – în condiții normale de condus, fără inchiderea traficului și ținând cont de restricțiile legale de viteză – se iau în calcul viteza medie și timpul în care echipajele se încadrează pe anumite porțiuni de drum)? Pentru a demonstra că și mașinile electrice pot fi conduse mai mult decât în oraș. Că pot fi conduse… în mod normal.

Anul acesta participă 16 mașini electrice la secțiunea electric, 17 mașini la secțiunea youngtimer/hybrid și 30 mașini clasice. Acestea sunt numerele la data scrierii acestui articol.
Tipurile de modele electrice înscrise sunt: Tesla Model S, Tesla Model 3, Renault ZOE, VW ID.3, Peugeot e-208, Mazda MX-30, VW e-Up, Nissan Leaf, Skoda Enyaq, Kona Highway.

Subsemnatul, alături de co-pilotul Alexandru Mărunțel, ambii din Sibiu, participăm cu un Renault ZEO ZE50, model 2020, oferit prin amabilitatea domnului Silvio Gaigher și a echipei de la reprezentanța Renault-Nissan Sibiu: https://transauto.ro/, cărora le mulțumim și pe aceasta cale!

Oamenii de la reprezentanța Renault-Nissan Sibiu au fost la fel de amabili și în 2019, când am beneficiat de un test drive de 2 zile cu Renault ZEO ZE40, în cadrul programului pe care îl aveau atunci.

Programul „Transylvania Classic” 2021 Sibiu este – în mare – următorul:
1) joi, 12 august: ora 19:00, prezentarea echipajelor, Piața Mică.
2) vineri, 13 august:
10:30/11:30 Prezentarea echipajelor la Start, Piața Mică
12:00 START Prima mașina Etapa I, Piața Mică
19:30 FINISH Prima mașina Etapa I, Piața Mică.
3) sâmbătă, 14 august:
07:00 START Prima mașina ETAPA a II-a, Piața Mică
18:00 FINISH Prima mașină Etapa a II-a, Piața Mică
20:00 Afișarea rezultatelor, Hotel Continental Forum
20:30 Festivitatea de premiere, Piața Mică.

Încărcarea mașinilor electrice este asigurată cu echipamentele (stații de încărcare) și munca celor de la EV-mag: https://ev-mag.ro/, cărora le mulțumim pentru efort și implicare!

Traseul este conform imaginii de mai jos -> 140 km în prima zi (vineri), respectiv 190 km în a doua zi (sâmbătă):

Acestea fiind spuse, ne vedem joi seara în Piața Mică din Sibiu :-), iar aici – online – cu noutăți în urma evenimentului.

Imagini de la edițiile precedente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.