Corespondență din Franța – Renault Twingo ZE

Revin cu o nouă degustare din Franța, de data aceasta am avansat la o mașină adevărată pentru care îți trebuie permis să o conduci: Renault Twingo ZE, primele articole fiind dedicate subiectului Citroen Ami.

ZE nu vine de la ZoE, ci de la Zero Emission, fie în franceză fie în engleză. Primul Twingo a apărut în 1992 iar varianta electrică a fost prezentată virtual la Salonul Auto de la Geneva în 2020, primul din seria de anulari si amânări cauzate de pandemie. Până și numele are o istorie în cele 3 dansuri: TWist, swINg și tanGO.

Twingo a intrat în topul primelor 10 modele electrice înmatriculate în Franța în decembrie 2020, cu un număr impresionant de 1353 bucăți direct pe locul 5. Tot atunci a apărut și Dacia Spring cu 1721 de bucăți înmatriculate. Aceste cifre se pot explica prin contracte mari de livrare, vezi un exemplu aici, sau înmatriculări pe stoc pentru a reduce amenzile de neîndeplinire a normelor de emisii poluante.

Dacia Spring a dispărut din top în ianuarie 2021, însă Twingo a rămas pe poziția 6, foarte onorabil pentru un model tânăr, cu 370 de bucăți înmatriculate, fiind disponibil la achiziție.

Preț întreg între 23.000 și 25.000 euro, funcție de echipare și un timp de așteptare rezonabil: comandă în 19 februarie și livrare estimată pentru 6 martie … sau aprilie, același an 2021 (să nu fie confuzie), probabil echiparea și norocul fac diferența.

Conform utilizatorilor actuali, bateria de 23 kWh asigură o autonomie de 155 km la 80 km/h, 10 gr C în exterior, cu încălzirea pe 20 gr C. Respectiv 140 km pentru o viteză de 110 km/h. La 6 grade Celsius autonomia unui plin de baterie este afișată de Twingo pe bord la 120 km.

Un punct forte: încărcare la 22 kW trifazic!

1h 15min full, pregătit pentru minim 125 km. Și asta în fața casei sau în garaj, la muncă sau la un restaurant, de exemplu cu un încărcător Lektri.co JOY 22 kW (detalii tehnice aici: https://lektri.co/ro/produs/joy-2-0/). Fără a fi necesar să cauți un încărcător rapid DC.

Conectorul Type 2 este singurul disponibil pe Twingo, deci fără opțiunea de încărcare rapidă.

Dacă aveti informații de alte echipări vă rog să mă corectați într-un comentariu.

Alte date tehnice pentru amatori: 12,6 sec pentru acceleratia de la 0 la100 km/h, 133 km/h viteza maximă, putere 60 kW (82 PS), 160 Nm cuplu, tracțiune spate.

Transformarea Renault prezentată de PDG (CEO în altă limbă) Luca de Meo la început de 2021 sub numele de Renaulution va avea cu siguranță impact asupra modelului Twingo prin prisma anunțului noului model R5, citadina electrică renăscută din cenușa Renault. Rămâne de văzut care este viitorul lui Twingo.

Până atunci încărcați-vă bateriile la 22 kW cu Lektri.co!

Surse: renault.fr, fr.wikipedia.org, facebook.com, ev-database.org, avere-france.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.