Corsa după primul an – a doua aniversare în echipa Stellantis

Poate vă aduceți aminte că în luna martie am sărbătorit primul an de experiențe electromobilisitce acumulate de Laura alături de un Peugeot e-208 la Timișoara.

In prima săptămână din iunie, cel de al doilea echipaj Stellantis a depășit cu bine pragul primului an, fără defecțiuni tehnice sau de soft, așa cum ar fi normal la orice automobil nou, mai ales considerând prețul de achiziție destul de mare.

După aproape 8200 km parcurși în primele 12 luni cu Corsa în București și câteva călătorii mai lungi la Constanța și Păltiniș, Răzvan ne transmite următoarele informații despre ultima săptămână:

O alta săptămână „urbană”.

Distanța parcursă: 390 km;

Viteza medie: 17 km/h

Consum mediu: 11.9 kwh/100 km

Cu mai puțin de trei luni în vârstă, electro-leul mic a adunat cu 200 km în plus, cu un mod de utilizare foarte asemănător, compus din trafic urban în Timișoara și câteva călătorii mai lungi la Sibiu, Cluj și Parcul Național Semenic, pentru cea de a doua ediție ElectRoMania, apoi la Păltiniș la ediția a treia.

In privința consumului, Peugeot-ul rămâne mai gurmand decât Corsa, deși valorile medii săptămânale sunt în scădere începând din luna februarie.

Cu privire la mașina Laurei, Tudor ne comunică:

Peugeot-ul e208 a parcurs 89 km cu un consum de 14.8 kWh/100 km și viteză medie 20 km/h.

Urmează să mă interesez de actualizarea software după revenirea din concediu și sper ca au îmbunătățit și eficiența.

Suntem siguri că vom auzi mai multe detalii despre update-ul de soft, după ce Corsa lui Dan a fost sechestrată în service timp de o săptămână pentru câteva operații de recall și un update de soft.

De câte ori auzim de poveștile cu mersul în service pentru update, este imposibil să nu ne întrebăm, de ce alți producători știu să facă aceste operații OTA (over the air), ca la telefon sau calculator, iar marile firme auto tradiționale par să se împotmolească în tehnologia IT?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.