Înmatriculări Olanda – Skoda Enyaq la prima victorie pe o piață majoră

Piața auto din Țările de Jos nu este foarte mare ca număr, dar prin puterea de cumpărare ridicată a clienților depășește ca valoare a tranzacțiilor multe alte țări europene.

In plus, experiența electromobilistică și receptivitatea publicului plasează piața olandeză pe lista de preferințe a oricărei firme, ce caută să clădească un cap de pod pentru exporturi în Europa, imediat după Norvegia.

Segmentul autovehiculelor 100% electrice și a hibrizilor plug-in s-a dublat (24%) în lista înmatriculărilor noi față de anul trecut, când după primul lock down era 12% (sursa: EVsales).

Top 10 al înmatriculărilor este dominat de SUV-uri și modele crossover, cu patru excepții notabile: Model 3, Polestar 2, Nissan Leaf și Peugeot 208, din care doar ultimele două pot fi suspectate că au intrat în Top 10 fiindcă sunt mai accesibile ca preț.

Cât de dinamică este piața din Țările de Jos, demonstrează două modele noi pe scena electromobilității în 2021: Skoda Enyaq și Mustang Mach-e, care au crescut mult livrările în luna mai față de aprilie.

La jumătatea anului, după efortul de final de trimestru regizat sistematic de Tesla, vom face un prim bilanț mai amplu despre preferințele publicului în 2021. Pentru partea a doua, alte surprize vor răsturna clasamentele înmatriculărilor, mai ales daca zvonurile tot mai intense că Elon Musk și-a pierdut răbdarea cu piedicile puse în calea lansării producției la Berlin se adeveresc și Model Y (produs în China și Fremont) vor inunda piețele europene, asemănător cu ce s-a întâmplat în primăvara anului 2019 cu Model 3.

Dar până atunci Enyaq savurează prima victorie provizorie în clasamentul înmatriculărilor pe o piață majoră europeană, dar cu siguranță nu și ultima.

Cu această ocazie lansăm un apel la noii proprietari de Skoda Enyaq să ni se alăture cu informații despre experiența acumulată cu noul model al grupului VW. Pentru colaborarea la proiectul Electromobilitate ne puteți contacta la rubrica de comentarii, pe facebook sau la adresa office@electromobilitate.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.