Crestere de consum cu 16% pentru Model 3, in prima saptamana cu temperaturi negative

Prima ninsoare, venita cam devreme in Michigan, urmata de un val de aer arctic, ne-au dat ocazia sa masuram cresterea consumului in sezonul rece pentru Tesla Model 3 long range, tractiune spate, o varianta ce nu se mai livreaza in prezent.

TM 3 a indurat prima ninsoare din Michgan afara din garaj, pentru a culege informatii destinate proiectului Electromobilitate

Desi am regretat decizia Tesla de a nu mai produce varianta cu cea mai mare autonomie din gama Model 3, suntem recunoscatori firmei californiene pentru continuarea actualizarilor gratuite de software, care au determinat ca automobilul condus in cel de al doilea sezon rece, sa fie superior celui achizitionat cu un an in urma.

Chiar daca pe drumurile cu zapada si gheata din ultima saptamana in Michigan, cea de a doua crestere de putere cu 5% din acest an nu are importanta, a fost bine venit ca si Model 3 utilizat la Vegas, a primit update-ul in aceasi zi, deci nu vor aparea diferente de consum, cauzate de nivelul diferit de performanta intre cele doua automobile electrice, ce furnizeaza informatii din exploatarea zilnica pentru proiectul Electromobilitate.

Odometru si consum mediu TM 3, 17 noiembrie 2019

Privind pe termen lung, TM 3, care a facut calatoria in Europa, are peste 22.400 km la bord cu un consum mediu de 14.4 kWh/100 km.

In ultima saptamana, odata ca valul de frig si zapada consumul a crescut cu peste 16%. Valoarea de 16.8 kWh/100 km include experimentul cu dezghetarea masinii cu resurse de energie proprii, cat si utilizarea continua a functiilor „climate on” pe durata unor cumparaturi si a functiei de preincalzire pentru interior si scaune, inainte de fiecare deplasare.

Pe un drum relativ scurt de 25 km, la temperaturi negative, cand energia stocata este utilizata atat pentru confortul pasagerilor, dar si pentru aducerea acumulatorului la temperatura optima de functionare, consumul a crescut cu peste 30%. Valoarea de 18.9 kWh/ 100 km a mai fost realizata de TM 3 doar pe Autobahn la viteze in jur de 170 km/h.

In concluzie, pentru cei obisnuiti cu reducerea autonomiei la viteze mari pe autostrazile germane, venirea iernii nu va fi o surpriza ca impact asupra limitarilor distantelor ce pot fi parcurse cu un „plin” si recomandam cu toata „caldura” utilizarea functiei de preincalzirie pentru siguranta (geamuri curate) si confortul pasagerilor, cata vreme rezerva de energie permite atingerea destinatiei propuse.

Temperaturi negative in ultima saptamana in zona Motor City
Sursa: meteoblue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.