Cu Kuga în vacanță – a treia și a patra zi în Maramureș

Primele doua zile din jurnalul de călătorie cu Ford Kuga:

Ziua 3 – 17 August

O nouă zi, trezirea la ora 7:30 după aprox. 5h de somn, plini de energie și dornici să vizităm Mocănița. Din păcate drumul până la locație a avut o porțiune de 1km drum forestier – încă un motiv pentru care am ales Kuga. Din ce am observat, în parcare există posibilitatea încărcării de la o priză de 220V.

Am plecat spre Mocănița după o discuție cu alți turiști, care au spus că nu se mai găsesc locuri până Vineri (era Miercuri), însă am zis să ne încercăm norocul. Ajunși la Mocănița (Vișeu de Sus), ne-am pus la coadă, și am reușit să luăm bilete pentru trenul de la ora 10:00 (cu locomotiva cu abur). Mai târziu am fâcut calculul și am văzut că sunt 6 trenuri (5 cu abur, 1 diesel).

Experiența a fost pe măsura așteptării și a drumului până acolo. Ne-am întors la aprox. 6 ore de la plecare, cu o doză de aer curat, sute de poze și somnoroși. 

Ziua 3 se încheie cu vizita la Mocănița deoarece a trebuit să ne încărcăm bateriile pentru ziua 4.

Ziua 4 – 18 August

Ne-am predat camera la Pensiunea Valea cu Salcâmi, și am pornit spre Cascada Cailor împreună cu încă un cuplu din Timișoara. După aprox. 28 km am ajuns la Telescaunul din complexul Borșa, care ne va duce până la pornirea pe traseul spre Cascada Cailor.

Nu am vazut stații de încărcare pe lângă telescaun, deși sunt sigur că unele din hotelurile de acolo aveau disponibilă măcar o priză de 220V.

Am parcurs traseul până la Cascada Cailor (foarte ușor la coborâre-dus, dar foarte solicitant la urcare-întors). De aceea, la întoarcere, ne-am oprit pentru un Balmoș și niște binemeritați mici. După coborârea cu telescaunul, ne aștepta un drum până la Cârțișoara, unde urma să înnoptăm. 

Pe drumul spre Cârțișoara, ne-am oprit să facem plinul lângă Borsa la ora 14:02.

 Pe drum am avut parte de cateva opriri și locații de poza fantastice.


Am ajuns la cazarea Pensiunea Floare de Colț la ora 21:17 după un drum liniștit. Am descoperit că această pensiune are și o priză roșie de 380V și câteva de 220V disponibile.

Va urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.