Dacia Spring a depășit (aproape) cu bine 8000 km

În urmă cu doar o săptămână Marcel ne povestea despre călătoriile sale în care acumulase aproape 7000 km cu Spring-ul mult așteptat.

Din informațiile trimise de participanții la proiectul Electromobilitate am observat că odometrul Spring-ului a depășit deja 8000 km și l-am contactat pe Marcel pentru ultimele noutăți despre aventurile sale electrice. Cu bucurie am aflat că entuziasmul său pentru Spring a rămas la cote maxime și că nu a avut probleme tehnice cu mașina.

In schimb, un binevoitor l-a atins în parcare, ceea ce a declanșat o mini-criză mai complicată decât ar trebui să fie repararea unei fețe de ușă. Motivul este trista realitate că nu toate service-urile Dacia sunt pregătite să intervină la Spring, ceea ce presupune un drum de la Deva la Timișoara, unde Auto Europa are certificările necesare unor astfel de operații.

De altfel, dacă mai țineți minte, anul trecut am însoțit un coleg electromobilist de la Sibiu la Timișoara cu un Nissan Leaf din același motiv. Service-ul Nissan de unde cumpărase mașina nu era autorizat să facă un update de soft și a fost îndrumat către Auto Europa.

Pentru a rămâne în nota general pozitivă de Sărbători, spunem BRAVO Auto Europa, Timișoara, dar nu putem să evităm întrebarea de ce alte firme profită de vânzarea unor modele electrice, dar nu-și asumă cheltuielile necesare pregătirii personalului și achiziției echipamentului specific pentru intervențiile la acestea?

Noi călătorii cu Spring

Pe lângă călătoriile la Cluj Napoca, Alba Iulia și Rîmeț, Marcel a ajuns la Albac la pensiunea Steaua Arieșului unde am făcut în 8 noiembrie o pauză de prânz și încărcare împreună cu Marius, Ionuț și Teo în raidul montan Trans Carpatica.

Cu ocazia acestui dialog cu Marcel, am mai verificat o dată informațiile de parcurs și consum și am actualizat graficul cu valorile medii săptămânale la zi.

Valorile obținute de Marcel și fiul său Cătălin, sunt apropiate de cele comunicate de un alt proprietar de Spring, care utilizează mașina exclusiv în oraș și ne-a scris recent:

Cu Dacia Spring, la mers exclusiv în oraș, eu am avut în ultimele trei săptămâni un consum mediu care variază, în funcție de temperatură și vreme (ploaie, zi/noapte etc.), între 12,5 kWh/100 km (ziua, cu soare afară și peste 5 grade) și 16 kWh/ 100 km (noaptea, pe ploaie, temperatura în jur de 0 grade). Am mers doar în mod Eco, poate a ajutat și asta, în aglomerație nu e nevoie de mai multă putere.

Gabi – la rubrica comentarii pentru articolul E-Up, Citigo, ID.3, ID.4, IONIQ 5 – exemple de creștere a consumului la începutul sezonului rece

Mulțumim Gabi pentru informații și te așteptăm pe blog cu informații despre Spring în jungla urbană, fiind un caz de utilizare total diferit de al lui Marcel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.