Dacia Spring pe cale să piardă titlul de cel mai ieftin automobil electric din Europa?

Nici nu au început bine livrările pentru Dacia Spring în Europa și un alt model proiectat în China lansează o ofertă și mai ieftină în Letonia, cu ajutorul a firmelor locale Dartz si Nikrob.

Este vorba de „celebrul” Wuling Hong Guang, lansat în vara anului 2020 de un joint venture GM-SAIC-Wuling, care a înregistrat un real succes la public, dar pe care unii îl prezintă ca fiind spaima Tesla în China, deși Wuling are un preț de 10 ORI mai mic decât Tesla Model 3 SR+ MIC (made in China).

Spre deosebire de Dacia Spring, micro-automobilul electric rebotezat FreZe Nikrob, se va asambla in Letonia de firma Dartz, specializată în vehicule blindate.

Autocar informează ca FreZe Nikrob va fi disponibil în două variante cu acumulator de 9.2 kWh sau 13.8 kWh, care va asigura o autonomie de până la 200 km.

Motorul de 13 kW (17 CP) este montat pe puntea din spate și asigură o viteză maximă de 100 km/h. Modelul de bază este oferit în Letonia pentru 9.999 euro, iar varianta de lux pentru 14.995 euro.

Pentru cine își amintește de testele derulate împreună cu Marius Bârsan la Sibiu cu Ozone 3, datele despre autonomia de 200 km dintr-un mini acumulator de 13.8 kWh nu ar trebui să surprindă, fiind confirmate prin mai multe măsurători cu Ozone, inclusiv o urcare la Păltiniș.

Cum 1 aprilie a trecut de zece zile, nu credem că este o altă „glumă” automotive, deși firma Dartz are pe pagina de Internet o rubrică specială denumită „departamentul de opulență ruso-baltic” care se află cu siguranță la polul opus al ideii ce a dat viață instrumentului de navetă populară urbană în China.

Mai multe detalii despre istoria firmei Dartz și activitățile actuale găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.