Dacia Spring și Skoda Citigo de braț pe calea mobilității electrice

Chiar dacă grupul Volkswagen a decis să sacrifice Skoda Citigo (împreună cu VW e-Up și Seat Mii) oprind comenzile, pentru proiectul Electromobilitate informațiile obținute de la Doina, Wiwi și Marius, rămân etalonul de eficiență în oraș, cu care trebuie să se măsoare orice nou venit, care aspiră la acest titlu decernat după 12 luni.

Deocamdată pentru Spring-ul lui Marcel avem doar două puncte de măsură. Aflată la început de drum, flota de Springuri recent livrate în țară vor dezvălui un spectru larg de valori pentru consum și autonomie în sezonul rece, ca urmare a fiecărui caz de utilizare în parte.

Să ne amintim că în cele două teste paralele desfășurate până în prezent cu Spring, la Sibiu și Timișoara, modelul electric care a captat atenția românilor mai mult ca orice altul până în prezent, a făcut o figură foarte frumoasă mergând în coloana cu alți participanți la proiectul Electromobilitate.

Consumul săptămânal

După ce am suprapus pe diagrama de consum trasată pentru Citigo (Timișoara) cele două valori medii săptămânale comunicate de Marcel (Deva), trebuie să cunoaștem și condițiile în care au fost realizate.

În timp ce Doina și Wiwi utilizează pe Goe, cum este alintat cu drag Citigo în familie, pentru naveta zilnică între Săcălaz și Timișoara, plus drumurile de aprovizionare în oraș, pe modul ECO, Marcel ne scrie despre Spring:

Cătălin a parcurs drumul de la Timișoara la Deva și a mai plimbat Springul de la Deva la Brad:

– 692 kilometri, 11,8 kWh/100 km, viteză medie 47,1 km/h (raportat săptămâna trecută)

În prezent, fără resetare kilometraj avem:

– 1134 km,

– 12.1 kWh/100 km,

– viteza medie 46,7 km/h.

TOTAL de la achiziție 1490 km

Pentru această etapă a condus puțin mai sportiv, a crescut viteza pe la 90 – 100 în depășiri, cu modul „ECO” deconectat, și căldura pornită la nevoie.

Vom urmări cu mult interes pe parcursul următoarelor 12 luni, cel puțin cinci exemplare Dacia Spring, din cinci zone geografice diferite, ca să surprindem impactul reliefului, condițiilor atmosferice și desigur al stilului de condus, cât mai bine în statisticile de final de an.

Lista de înscrieri este deschisă, vă așteptăm cu drag în echipa proiectului Electromobilitate. Tot ce aveți de făcut este să ne scrieți câteva rânduri despre motivele pentru care ați ales Dacia Spring și dacă ați avut experiențe anterioare cu alte modele electrice sau sunteți la primii pași pe calea mobilității electrice. Imaginile de sezon cu Spring sunt întotdeauna bine venite.

Teste paralele de consum cu Dacia Spring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.