După experienta cu Dacia Spring, Dani s-a decis pentru Hyundai Kona

INTRODUCERE

După lansarea întrebării ce mașină ați ales după prima ”electrică”? am primit numeroase răspunsuri care indică un proces firesc de ”emancipare electromobilistică”, care se concretizează in upgrade-uri de la modele electrice entry-level spre cele mai spațioase și performante.

Cu această ocazie se confirmă mai multe scenarii prin care Dacia Spring a fost extrem de utilă pentru a înlătura temerile și miturile legate de mobilitatea electrică prin experiența proprie acumulată la volanul micuței chinezoaice. In același timp, proprietarii au descoperit limitele Spring-ului la calatorii mai lungi și au acordat mai multa importantă, la alegerea următorului model, vitezei de încărcare alături de autonomia necesara călătoriilor de vacanță.

La o zi după ridicare noii mașini de la Târgoviște, Dani și-a exprimat dorința de a colabora pentru următoarele 12 luni la proiectul Electromobilitate și a pornit în prima călătorie la volanul Konei.

BINE AI VENIT ÎN ECHIPA NOASTRĂ DANI! La mulți km tăcuți și fără probleme îți dorim!

De la Dacia Spring la Hyundai Kona

Salutare!

Mă numesc BREJE Ioan locuiesc în Arad și am început aventura cu energie verde pe drumurile României din data de 21.04.2023, când am ridicat prima mașina EV, o DACIA SPRING de 45 hp, moment din care am început să urmăresc proiectul Electromobilitate prin pagina de facebook, și desigur și prin povestirile cu bunul amic George din Ineu (înscris deja în proiect), care m-a îndrumat să fac pasul spre acest tip de autovehicule. 

De sărbătoarea Sf.Nicolae, am ridicat de la Hyundai Târgoviște cea de-a doua mașină electrică a familiei, de data aceasta o KONA – 204 CP HIGHWAY + NAVI, cu care am decis să mă alătur și eu în garajul virtual al proiectului.

Povestea Konei a început tot prin George, care mi-a arătat oferta postată de Hyundai Târgoviște. După o scurtă analiză asupra finanțelor tinerei mele familii, și prin faptul că am prins din nou programul RABLA Plus, în cele din urmă voturile au înclinat favorabil balanța spre această achiziție.

De aici, urmează aventura după actele necesare, drumul de la Arad spre Târgoviște cu trenul și mai apoi partea frumoasă, când am început prima călătorie cu noua bijuterie a familiei.   

Dealerul – numai cuvinte de laudă la adresa echipei de la Hyundai Târgoviște – m-a așteptat cu mașina pregătită, încărcată full, recepția durând aproximativ 30 minute. În momentul părăsirii showroom-ului bordul mașinii avea înregistrat 10 km și un consum mediu de 17 kWh/100km. 

Stații de încărcare pe parcursul Târgoviște – Arad. SURSA: Plugshare

Itinerariul de deplasare a fost Târgoviște-Bran-Făgăraș-Sibiu-Zam-Arad, însumând 518 km. Am realizat un consum mediu de 14.2 kWh/100km, la o temperatură de 3 C și un regim de viteză de 110 km/h pe autostradă și 70-90 km/h pe restul categoriilor de drum.

Variația de altitudine pe traseul Târgoviște – Arad. SURSA: Plugshare


Am făcut un singur popas la Sibiu, unde am încărcat și am egalizat presiunea în anvelopele mașinii, deoarece o roată avea presiunea mai scăzută decât celelalte, iar senzorii responsabili nu au rămas pasivi la această diferență destul de mică.

Am ajuns la stația de încărcare din Sibiu cu 55% SoC și autonomia estimată rămasă de 252 km. Am încărcat 19.6 kWh cu 1 leu/kWh și am pornit spre Arad, parcurgând încă 274 km cu un consum mediu de 15.3 kWh/100km în 3:40 ore pe întuneric și ploaie ușoară.

După 9 h de drum și 518 km am ajuns la Arad cu range de 64 km rămas.

Cât despre Spring, va rămâne mașina soției și va servi mai mult pentru drumurile de oraș și la nevoie unele ieșiri.

Vă salut, drumuri bune și stații libere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.