Earth Day la Timișoara cu echipa Electromobilitate în imagini

Începând de joi, 20 aprilie, colegii angrenați în proiectul Electromobilitate s-au întâlnit la Timișoara pentru o serie de activități dedicate aniversării a cinci ani de la lansarea proiectului, aici în orașul de pe Bega devenit capitală culturală europeană pentru ediția 2023.

Reîntâlnirea cu jurnaliștii – 20 aprilie (11-13)

In atmosfera plăcută asigurată prin amabilitatea conducerii Politehnici timișorene de Biblioteca UPT, seria manifestărilor a demarat cu o trecere în revistă a progresului mobilității electrice din România, în contextul progresului european și global.

Discuțiile, axate pe demistificarea miturilor ce înconjoară noua tehnologie și utilizarea automobilelor electrice, au pornit de la câteva puncte de vedere susținute cu date reale din exploatarea de zi cu zi:

  • Actuala faza de început nu este perfectă pentru utilizatori, dar toți cei prezenți, după ce au făcut pasul spre o formă de transport mai eficientă, și-au exprimat satisfacția de a contribui la reducerea poluării fonice și cu emisii provenite de la arderea combustibililor fosili în aglomerațiile urbane, realizând în același timp economii pentru bugetul familiei.
  • Inițiativa globală de educare cu privire la protecția mediul, prin seria de manifestări organizate sub egida Earth Day 2023, a devenit un semnal de alarmă la criza ecologică care ne prăvălește rapid spre un viitor necunoscut, fără acțiuni ferme și urgente.
  • Pandemia a dovedit că atunci când societatea percepe o CRIZĂ de amploare, se vor găsi măsurile potrivite și resursele pentru a diminua impactul catastrofal măsurat în pierderi de vieți omenești.
  • Cu toate imperfecțiunile actuale, soluția pentru viitor este perfecționarea tehnologiei, extinderea rețelelor de încărcare și îmbunătățirea service-ului, în nici un caz întoarcerea la motorul cu ardere internă.

Întâlnirea cu studenții și cadrele didactice – 20 aprilie (13:30 – 15:00)

La fel ca în urmă cu patru ani, principalul scop al întâlnirii cu studenții a fost de a genera interes pentru domeniul automobilelor electrice. Oportunitățile profesionale pe termen scurt, mediu și lung sunt deosebit de atractive în domeniul mobilității electrice și tinerii care se vor specializa în noile tehnologii vor avea o cariera interesantă și inovatoare.

Întâlnirea cu publicul timișorean – Earth Day 22 aprilie (10 – 13)

Foto credit: Mihai, Marius, Dragoș, Marcel, Florinel (imagini dronă)

Va urma – circuitul pentru Timișoara verde – 22 aprilie (17 – 18)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.