Echipa Kona: Business as usual.

În echipa Kona se întâmplă ceva…. normal. Cam trece hype-ul maşinii electrice întrucât această bijuterie de maşină ne-a câştigat încrederea demonstrându-ne în nenumărate rânduri că este un automobil ca oricare altul, doar că e mai confortabilă și mai puternică decât orice altceva era disponibil în marja bugetelor noastre de achiziţie.

Lumea nu prea îşi mai face calcule cu deplasările – ne-am cam obișnuit şi cu maşina şi cu infrastructura de încărcare, drumurile lungi nu mai sunt un bau-bau (era oricum un bau-bau auto-indus de folclor).

Luând în considerare şi faptul că deja în echipa noastră avem mai mulţi posesori de Kona care au împlinit deja anişorul cu această maşină (Paul, Attila şi Tudor), Kona a cam trecut şi testul timpului. Şi să nu uităm şi de maşina lui Dan la care ne uităm cu entuziasm întrucât are peste 100.000 km înregistraţi. Iar această maşinuţă (a lui Dan) pare că vrea să estompeze celebra reputaţie a Cobrei, rezistând deosebit de bine până acum.

Săptămâna 7-13 iunie a fost o săptămână normală pentru noi – o săptămână plăcută de început de vară cu un mix frumos de vreme bună, temperaturi plăcute şi precipitaţii. Bine, s-a cam îngroşat gluma cu precipitaţiile dar… aia e!

În direct cu proprietarii

Nu uitaţi că oricând puteţi interacţiona pe forum cu proprietarii vehiculelor din flota noastră!

Cristian (CJ): o săptămână absolut superbă pentru electroni. Temperaturile au fost de vară, soare pe cer. Sâmbătă am mers până la Mărişel, unde am scos şi consumul „vedetă” – 8.2 KWh/100km. Culmea, această valoare a fost obţinută de nevastă pe regen2, eu folosind regen3 tot timpul…. nu înţeleg. Duminică (13.06) am făcut o excursie Cluj-Cavnic şi retur, 300 km, urcări multe, recuperări spectaculoase, vreme bună, peisaje superbe. E o plăcere să conduc maşina pe aşa temperaturi. Ca fapt divers, am prins la Kaufland Cluj 49KW constant de la 40% până la 70%.
Distanţa parcursă: 579 km. Consum mediu: 12,5KWh/100km.

Attila (TM): În week-end am făcut un drum Timişoara-Boghiş (SJ) şi retur. Am încărcat la Renovaţio prin aplicația Carge, care a funcţionat fără probleme. Mai mult am avut o problemă cu cardul Revolut ataşat aplicaţiei, – aviz utilizatorilor Revolut. Se pare că s-a instalat „full-paranoia-mode” şi a blocat cardul şi debitarea sumei către Carge. A trebuit să deblochez cardul şi să confirm plata prin aplicaţia Revolut. Asta e Revolutul, sufă în iaurt şi când nu trebuie.
Pentru aplicaţia Carge am folosit un referal code care îmi oferea 150 RON la prima încărcare. Din cauza unei erori de sistem, acesta nu a putut fi activat, însă am fost contactat în timp util de echipa Carge care mi-au acordat un voucher de 280 RON. Prea corecţi pentru ce suntem noi obişnuiţi aici în ţărişoara noastră (wink wink pentru furnizorii autohtoni de servicii de încărcare)

Nota „redacţiei”: Săptămâna aceasta se împlineşte un an de când Attila ne oferă date despre consumul Konei. Astfel, pentru o mai bună observare a acestuia, îi dedicăm un grafic separat, care reflecta un caz de utilizare aparte, cu drumuri foarte scurte (aprox. 3 km) până la serviciu și perioade mai lungi de așteptare în mașină cu climatizarea pornită.

La Mulţi Ani lui Attila şi mulţumiri pentru datele furnizate până acum! La cât mai multe experienţe plăcute cu Kona!
Distanţa parcursă: 638km. Consum mediu: 15,2 KWh/100km

Tudor (TM): În timpul săptămânii am circulat destul de puţin, 3 zile fiind plecat în delegaţie prin ţară cu o altă maşină. Am recuperat în week-end cu o excursie-test la Morile de Apă de la Rudăria – localitatea Eftimie Murgu – CS, unde am făcut un test paralel o Kona Hybrid, maşina pe care Mircea Adam o conduce din septembrie. Rezultatele testului le vom prezenta în retrospectiva lunii iunie. Urmează plecarea în Grecia via Macedonia, rută aleasă din cauza cozilor din vama bulgaro-grecească şi apariţia unei staţii CCS 2×350 kW la reprezentanța Porsche din Skopje.

Nota „redacţiei”: La fel ca Attila, şi Tudor a împlinit un an de când ne furnizează date şi experienţe cu Kona sa. Puteţi vedea evoluţia consumului Konei lui Tudor şi în graficul de mai jos, care reflecta o combinație de drumuri scurte în Timișoara cu călătorii mai lungi prin țară, inclusiv urcări la Semenic (la -15 grade Celsius), Muntele Mic si Straja.

La Mulţi Ani Tudor! Mulţumim pentru datele furnizate până acum şi pentru articolele în care ne împărtăşeşti experienţele! Aşteptăm şi mai multe articole şi date :D.
Distanţa parcursă: 425km. Consum mediu: 12,4 KWh/100km

Andrei (BV): În această perioadă am încărcat 127.2 KWh cu un cost total de 90,86 RON. Din punctul meu de vedere cred că a cam trecut perioada de acomodare/învăţare cu Kona. Nu mai acord atenţie nivelului de încărcare sau a consumului în mers… merg cu cât am, până unde am nevoie şi – cel mai important pentru mine – în timpul de care dispun. Din păcate/fericire, am un stil de condus eficient, nu neapărat ecologic. Când faci 40.000 km în 6 luni jumătate, clar nu ai timp de pierdut. Am cam învăţat pe unde găsesc staţii şi de care tip iar încărcarea acasă acoperă nevoile de deplasare în majoritatea cazurilor (de la 1 martie şi până acum, încărcatul acasă are o pondere de 61% din consumul meu de energie).

Aşa că, nu mai am percepţia de electric vs. termic, nu mai fac calcule, planificări, pur şi simplu am o maşină în care am deplină încredere că mă duce oriunde am nevoie, într-un mod foarte confortabil, cu costuri rezonabile, în timpul necesar şi care mă aşteaptă cuminte ori de câte ori cedez eu înaintea ei – din cauza oboselii sau a altor nevoi. Iar până acum e una din maşinile cele mai bune pe care le-am avut, cot la cot cu Mondeo-ul. Deşi, atunci când îi va depăşi şi valoarea sentimentală, îl va detrona.
Distanţa parcursă: 1037km. Consum mediu: 13,7 KWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.