Echipa sub-compactelor în transformare

Așa cum v-ați obișnuit, echipele din cadrul proiectului Electromobilitate sunt fluide.

Proprietarii sunt cei care decid dacă, după stagiul de 12 luni, continuă colaborarea săptămânală, trec la o formă de raportare lunară, sau preferă să urmărească evoluția tranziției spre mobilitatea electrică, după ce și-au adus o contribuție substanțială la mai buna înțelegere a vieții de zi cu zi alături de un model electric.

Niciunde această continuă rotire a colegilor, ce au decis să împărtășească experiențele lor pe termen lung cu primul model electric, nu este mai dinamică în prezent ca în echipa sub-compactelor, aflată într-o totală transformare. Este firesc să fie așa, după mai bine de doi ani de colaborare, în care călătoriile electrice au devenit o rutină zilnică economică și curată. Chiar dacă plăcerea condusului electric nu a dispărut, efectul de uimire din primele luni, s-a mai atenuat și a devenit noua normalitate!

Din fericire pentru întreaga comunitate, noi proprietari de automobile din toate categoriile se simt atrași de misiunea proiectului Electromobilitate și se alătură echipei pentru un nou ciclu de 12 luni, de multe ori cu variante îmbunătățite după face lift. Acesta a fost cazul lui Claudiu din Alba Iulia, care ni s-a alăturat cu un Opel Corsa, cumpărat din Constanța.

Săptămâna aceasta am salutat venirea lui Bogdan în echipa proiectului cu un Peugeot e-208.

Radu și Ciprian, ambii cu ZOE, au optat pentru raportarea lunară, Laura (Peugeot 208, Timișoara) este în vacanță, iar Márton și-a dedicat timpul alocat proiectului unui articol foarte interesant despre localitățile care au solicitat fonduri AFM pentru instalarea de stații de încărcare.

In direct cu propriearii

Claudiu – Corsa, Alba Iulia

  • Distanța: 867 km
  • Consum: 15,2 kwh/100 km
  • Viteza medie: 47 km/h

Menționez că mașina consumă foarte puțin la temperaturile caniculare de afară, chiar și cu clima pornită aproape tot timpul.

De exemplu, traseul Alba Iulia-Luna-Tg. Mureș-Luna-Alba Iulia (280 km), a fost parcurs la viteza setata pe 135 km/h pe autostradă. Cu toate astea, traseul de 280 km mi-a consumat cam 110% din baterie.

Iarna, la o viteză similară, am consumat 160% din baterie. Autostrada constituie cam 220 km din traseu.

Șerban – ZOE, Suceava

Am fost mai mult plecat în interes de serviciu în ultimele două săptămâni, așa că Furia a făcut mai multa pauză.

In imagine rezultatul pentru două săptămâni: 57 km cu un consum mediu de 12.3 kWh/100km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.