Enyaq, IONIQ 5, Model Y – Grupa Mare în săptămâna 8; bateriile din siliciu – tot mai aproape de lansare

StoreDot, lider în tehnologia bateriilor cu siliciu pentru vehiculele electrice, a confirmat performanța constantă și fiabilă a bateriilor sale în condiții de iarnă, eliminând astfel anxietatea legată de autonomia redusă în sezonul rece pentru șoferii de EV-uri. Testele recente arată că celulele de baterie StoreDot ating 80% din capacitate la -10°C, iar chiar și în condiții de -20°C, furnizează peste 70% din autonomia lor.

Comparativ cu bateriile tradiționale, celulele XFC (extreme fast charging) de la StoreDot oferă o capacitate mai mare de stocare a energiei, încărcări mai rapide și o durată de viață mai lungă. CEO-ul StoreDot, Dr. Doron Myersdorf, a subliniat că tehnologia lor poate depăși limitele tradiționale ale autonomiei și încărcării în condiții de frig, oferind o soluție fiabilă și eficientă pentru conducere în orice condiții meteorologice.

StoreDot se pregătește să lanseze primul pachet EV echipat cu tehnologia XFC în 2024, iar obiectivul lor este să atingă încărcarea a 160 km în 5 minute în acest an, cu planuri de îmbunătățire a performanței în următorii ani.

Sursa: StoreDot

CONSUMUL GRUPEI MARI ÎN SĂPTĂMÂNA 19-25 FEBRUARIE

Andu – Model Y Long Range, București

Săptămâna aceasta am însumat kilometrii făcuți pe drumul dinspre Cortina d’Ampezzo din Italia și cei parcurși prin stațiune pentru a ajunge la pârtii.

Raportul săptămânii:

 • Distanța parcursă: 2078 km
 • Consum mediu: 19.5 kWh/100 km
 • Cost total: 914.5 lei
 • Cost mediu/100 km: 44 lei

Cristi – Model Y Performance, Brașov

Datele pentru săptămâna 19.02 – 25.02 sunt următoarele:

 • distanță parcursă: 1.383 km
 • consum mediu: 18,6 kWh/100 km
 • încărcări acasă: 130 kWh, cost 103 lei
 • încărcări DC: 158 kWh, cost 368 lei
 • încărcări Supercharger: 0
 • cost mediu per 100km: 34 lei

Mihai – Skoda Enyaq, Bacău

În săptămâna 19-25 februarie, am parcurs un total de 1496 km, din care 1120 km au fost parcursi extra urban.

 • Consumul mediu a fost de 18.7 kWh/100 km;
 • Am încărcat de două ori la stații rapide în valoare de 148.3 RON;
 • Restul încărcărilor le-am făcut acasă, prin Hidroelectrica.

Ovidiu – Model Y Performance, București

Săptămâna trecută, MYP a parcurs 606 km, consumând 115 kWh, cu o medie de 19 kWh/100 km. Dintre aceștia, 222 km au fost parcurși în regim extraurban pe ruta București-Călărași, iar restul prin oraș, care nu a fost surprinzător de aglomerat cu ocazia vacanței școlare.

Conform Teslamate, avem o viteză medie de 34 km/h și un consum ceva mai mare, de 20.4 kWh/100 km, acoperind și precondiționările, modul sentry, etc.

Dupa estimările mele, consumul dat de Teslamate este estimat pe baza sesiunilor de încărcare și nu din ce raportează mașina. Eu cred că este un pic supraestimat și la fiecare raportare săptămânală este cu 1.4 kWh/100 km în plus. Eu apreciez Teslamate mai mult pentru istoricul deplasărilor și raportul despre costurile cu încărcarea. 7.3 lei reprezintă o încărcare scurtă acasă, iar restul sunt efectuate la birou unde este gratuit.

Tudor – IONIQ 5 rwd, Timișoara

În perioada 19-25 Februarie am parcurs doar 121 km cu IONIQ 5 RWD, toți în mediul urban. Vremea a fost ceva mai caldă, iar consumul a scăzut, apropiindu-se de valorile primăvăratice (puțin cam repede după părerea mea).

Am încărcat doar 2.4 kWh proveniți de la soare. Era păcat să-i las să „scape” în rețea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.