Dacia Spring – video interviu cu Marcel, după 18.000 km parcurși din octombrie 2021

Pentru cine nu a urmărit articolele scrise de Marcel, colegul nostru din Deva, care a intrat in posesia Spring-ului in 5 octombrie, faptul că a parcurs peste 18.000 km în doar 5 luni poate fi o mare surpriză.

Convertirea lui Marcel la mobilitatea electrică este rezultatul unui test drive oferit la Deva cu Ionică (Hyundai Ioniq model 2018), urmat de altă plimbare electrică cu Hyundai Kona, două evenimente organizate în cadrul proiectului Electromobilitate. La ambele a participat împreună cu fratele său Tavi și cu cel mai tânăr colaborator al blogului nostru, nepotul Chris.

Din start, Marcel a fost extrem de entuziasmat de ușurința cu care se conduce orice model electric, de liniștea deplasării și de liniaritatea accelerației, neîntreruptă de smuciturile schimbărilor de viteză.

Când a decis să vină la Reșița în cadrul acțiunii Mulțumim Reșița, Marcel a căutat traseul ideal pe care urma să încarce o singură dată, autonomia Spring-ului fiind suficientă pentru deplasările din aglomerațiile urbane, dar mai puțin adecvată unor călătorii lungi.

Cu toate acestea, cei peste 18.000 km parcurși în lunile de iarnă, când autonomia este minimă și viteza de încărcare tot așa, l-au înarmat cu o răbdare de admirat, care va fi răsplătită de acum și până la începutul lunii noiembrie, cu o autonomie mult mai bună și viteze de încărcare mai mari.

Dacă doriți să aflați mai multe amănunte despre experiențele dobândite de Marcel cu Dacia Spring, urmăriți interviul realizat de Norbert în fata Primariei din Resita, acolo unde ne-am întâlnit în 5 martie pentru a mulțumi autorităților locale pentru cele cinci stații noi de încărcare instalate în oraș, pe lângă cele două existente mai de mult.

Începând cu un test drive și dialog despre Tesla Model 3 în 2019, urmat de un articol foarte interesant (Automobile electrice de firmă, o inițiativă laudabilă din Arad) scris de Norbert despre achiziția celor doua Smart-uri electrice pentru firma unde lucrează, colaboratorul nostru din Arad a sosit de această dată la Reșița în calitate de proprietar al unei Kona și a surprins momente cheie din evenimentul organizat de echipa proiectului Electromobilitate împreună cu Primăria din Reșița.

Pentru a face dreptate tuturor participanților la eveniment, trebuie să menționăm că Marcel a fost însoțit la Reșița de încă doi participanți locali cu Dacia Spring, aflați la primul eveniment de acest gen, dar bucuroși să vadă cele 24 de automobile electrice aliniate în fața primăriei reșițene.

Articole cu și despre Dacia Spring scrise de Marcel pe parcursul primilor 18.000 km începând din octombrie 2021:
  1. Dacia Spring – cu privirea spre primăvară, amintiri despre consumul din toamnă
  2. Dacia Spring – o călătorie de iarnă pe traseul Brad – Cluj care ridică totalul la aproape 13.000 km
  3. Dacia Spring – de la Brad la Cluj pe timp de iarnă
  4. Dacia Spring se apropie de 7000 km
  5. Dacia Spring și Skoda Citigo – bilanț de octombrie
  6. Primul contact – în așteptarea Daciei Spring (episodul II)
  7. În așteptarea Daciei Spring
  8. Impresii dupa ce am condus prima data o masina electrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.