Felicitări celui de al șaselea absolvent din echipa Kona

Cu siguranță vă amintiți că în sezonul 2020-2021 echipa Kona a fost cea mai numeroasă din cadrul proiectului Electromobilitate, furnizând informații extrem de valoroase din șase orașe: Băilești, Brașov, București, Cluj, Sibiu și Timișoara (2).

Începând din luna iunie am sărbătorit pe rând pe Paul, Attila, Tudor, Cristian și Titus, după absolvirea primelor 12 luni de colaborare. Cu toții au păstrat legătura cu echipa și ne transmit ocazional imagini interesante sau experiențe deosebite pe care le acumulează cu Konițele lor. Tudor a trecut de la Kona la IONIQ 5, cea de a treia mașină cu care participă la proiectul nostru, după Ioniq (model 2019) și Kona (2020), iar Titus continuă rutina transmiterii săptămânale a informațiilor de consum și parcurs pentru care MULȚUMIM!

Cu toată această bogăție de date despre Kona, absolventul din această săptămână aduce o notă autentică, prin faptul că este singurul participant la proiect care și-a început cariera electromobilistică cu un model second hand. Este vorba de o Kona model 2019, achiziționată inițial din Germania, pe care Dan a cumparat-o după un an și 100.000 km, așa cum ne-a povestit în articolul prin care s-a introdus comunității.

Kona model 2019 – Dan, București

În prezent Dan a trecut FĂRĂ PROBLEME tehnice de 122.000 km și continuă să utilizeze mașina zilnic în București și pentru călătorii mai lungi în țară. O alta particularitate este faptul că Dan încarcă la bloc, ceea ce constituie în sine o performanță în arta convingerii vecinilor și a administratorului.

Din parcursul ultimelor 12 luni este ușor de văzut că Dan ar fi avut nevoie teoretic doar în 12 săptămâni de mai mult de o încărcare pe săptămână
Consumul mediu realizat de Dan a fost apropiat de limita inferioară a domeniului de valori comunicat de echipa Kona
Sursa: EVdatabase

Totalul parcursului monitorizat în cadrul proiectului Electromobilitate pentru Kona lui Dan a fost 19.320 km cu un consum mediu de 14.2 kWh/100 km, cu 12.3% mai mic decât cel indicat de EVdatabase (16.2 kWh/100 km).

Acest consum mediu asigură o autonomie teoretică de 450 km, care în practică s-a dovedit a fi 400 km cu o rezervă de siguranță, plus sau minus fluctuațiile sezoniere în funcție de condițiile atmosferice.

Mulțumim Dan și pe aceasta cale pentru contribuția valoroasă la proiectul Electromobilitate, experiențele relatate fiind foarte liniștitoare pentru cei ce se apropie rapid de același kilometraj și pentru cei ce privesc într-un viitor mai îndepărtat.

Experiența unică acumulată de Dan cu un model 100% electric second hand în echipa noastră (Outlander-ul lui Cristi este PHEV), deschide o cale pentru cei cu bugete limitate, dar care au nevoie de mașini mai spațioase decât Spring sau e-Up!

Consumul mediu săptămânal pentru echipa Kona

Alături de absolvenții noștri Titus și Dan, echipa Kona se bucură în prezent de contribuțiile lui Andrei, despre care ați aflat ieri că a depășit 77.700 km cu Kona în România în primele 13 luni de utilizare și Cosmin, cu singurul model facelift 2021, care a preluat rolul de cronicar al konașilor din mers.

Privind la domeniul și evoluția consumului în următoarele luni de iarnă, ne așteptam la o curbă mai plată pentru valorile maxime, actualii membrii ai echipei având drumuri mai lungi zilnice, decât Cristian și Attila anul trecut. Cu toate acestea, este bine de știut ca și Kona poate atinge valori de 30 kWh/100 km pentru drumuri scurte în oraș, cu consum mare de energie pentru climatizare și alți consumatori auxiliari.

Despre experiențele din ultima săptămână proprietarii ne-au scris:

Dan – Bucuresti

În săptămâna 13-19 decembrie am adunat următoarele date:

Am încărcat de două ori, o dată la Kaufland V. Cascadelor și o dată la Penny Bragadiru, totalizând 65,6 kWh.

Andrei – Brașov

În săptămâna calendaristică 51 (13-19 dec. 2021) am făcut 1791 Km cu un consum mediu de 15,6 KWh/100 Km.

În această perioadă am încărcat 320,96 KWh cu un cost total de 214,66 RON (0,6688 RON/KWh).

Peste week-end, am dat o fugă până la Drobeta să ne mai decuplăm puțin de muncă. În acest sens dau drumul și unui mic experiment pe Youtube în care postez timelapse-uri realizate cu dashcam-ul. Doar măresc viteza de redare pentru a nu ocupa prea mult din timpul oamenilor. Aceste clipuri vin cumva ca un răspuns la eternele baliverne că trebuie să mergi încet cu electrica, că stai nu știu câți ani la încărcat la drum lung și alte inepții.

Deocamdată am făcut upload la Pitești-Craiova și Craiova-Dubova-Drobeta.

Drobeta-Brașov a fost și „highlight”-ul acestui week-end. Am plecat cu SoC 100% din Drobeta, am mai făcut o pauză la Pitești unde am mai încărcat 9,2 KWh pe Type 2 și am ajuns acasă cu 11% SoC. Sincer, mă așteptam ca la Pitești să fi avut nevoie de o încărcare de măcar 25 de min pe CCS.
Altfel…. Konița mereu la datorie, pe drumuri.

Cosmin – Cluj

Pentru săptămâna 50 am următoarele informații:

  • Distanța: 611,9 km
  • Consum mediu: 18,53 kWh/100 km
  • Viteza medie: 34,98 km/h
  • Încărcări: 3 DC, 83,2 kWh cu un cost de 9.5 RON
  • Temperatura medie: 1o C

A fost o săptămână cu obișnuita naveta Jucu – Cluj-Napoca. Singurul fapt notabil e programarea la revizia de 15.000 km, pe care o voi face săptămâna viitoare în 28.12.

Am sărit de 14000 km și zvonurile în Cluj spun că programările se obțin doar după 30 de zile. Doar zvonuri, sunt multe turbulențe în zona de interacțiune cu reprezentanțele, din păcate. O să revin cu un articol legat de prima revizie, le-am promis și lor un review pe google imediat după achiziție.

La apelul de programare am fost întrebat de probleme observate, singura a fost trecerea dintr-un drive mode (ECO) în altul (NORMAL) la momentul pornirii. De la upgrade-ul de infotainment din noiembrie nu am mai observat acest comportament. Vor verifica și în cadrul reviziei.

Două articole despre experiențele cu Kona scrise de Dan, absolventul nostru de astăzi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.