Garajul nostru virtual – de trei ori Model 3

Bucuria cu care am inceput anul 2019, pregatindu-ne sa-i aducem o partenera de drum pentru „Ionica” (Hyundai Ioniq electric), nu ne putea pregati pentru ce a urmat dupa primele plimbari electrice cu mezina Tesla.

Dupa trei luni, Roxana ne furniza informatii despre viata de zi cu zi cu Model 3 in Las Vegas, iar de curand Claudiu s-a alaturat cu cel mai tanar si performant Model 3 garajului nostru virtual.

In ordinea varstei, TM 3 (Tesla Model 3 Long range, rear wheel drive) achizitionat in noiembrie 2018, a acumulat aproape 16.000 km pe autostrazi din SUA si Europa si drumuri de munte din Padurea Neagra si Romania.

In martie Roxana primea la domiciliu tot un Model 3 LR, RWD, care a acumulat peste 12.000 km, cei mai multi parcursi in naveta zilnica dintre Henderson si Summerlin (Las Vegas).

Urmarim cu atentie impactul utilizarii intense a instalatiei de aer conditionat in arsita din Nevada, unde temperaturile din aceasta vara au depasit frecvent 40 C.

12110 km, 14.2 kWh/100 km (fata de 14.5 kWh/100km la TM 3)

Ultimul Model 3 adoptat in garajul nostru virtual a fost adus de Claudiu si este un model european (incarcare CCS) long range, cu tractiune integrala.

Placerea de a-l conduce a adunat repede kilometri la bord si suntem foarte interesati de consumul mediu pe termen lung, comparativ cu variantele long range, cu tractiune spate, care din pacate nu mai sunt oferite.

Incercam sa deslusim motivele pentru care consumul este ceva mai ridicat decat la primele doua Model 3 si daca se datoreaza tractiunii integrale sau altor factori.

Scrieti-ne pe adresa electromobilitate@24auto.ro ce informatii doriti sa aflati despre cele trei Model 3.

Inscrierea in garajul nostru virtual este gratuita, tot ce avem nevoie este o imagine cu automobilul electric, data achizitiei si o actualizarea lunara cu imaginea consumului mediu inregistrat la bord si cheltuielile de intretinere, daca este cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.