Grupa mare în vacanță

Ca mai toată lumea, o parte din colegii nostri din grupa mare (Niro, ID.4, Peugeot e-2008, Mitsubishi Outlander PHEV și Tesla Model 3) au pornit care încotro în călătorii electrice, transmiterea de informatii fiind mai dificila.

Datele comunicate de Laurentiu pentru ID.4, Silviu și Ovidiu pentru cele două Peugeot e-2008, le-am publicat în cadrul articolelor dedicate echipei VW și Stellantis.

Pentru singurul PHEV participant la proiectul Electromobilitate, Octavian ne comunica din Sibiu un fapt îmbucurător, fiindca s-a descurcat pentru drumurile din oraș parcurse saptamana trecută doar cu energie electrică, fără să fie nevoie să alimenteze benzină. Reamintim că Ocatavian încarcă Outlander-ul acasă în fiecare seară.

Săptămâna trecută am parcurs numai 163 de km și am consumat 25,1 kWh.

Știm că Tudor plănuia prima excursie pe litoral cu Tesla Model 3 Dual Motor și asteptăm cu mult interes experiența, acuma când tot traseul de la granița de vest (Arad) la Marea Neagră poate fi parcurs încărcând la SuperCharger.

Cum se poate ghici ușor din saltul consumului mediu realizat de Tibi, călătoriile lui au fost cu bicicletele pe acoperiș și rezistența aerodinamică penalizează eficiența în mod semnificativ.

O săptămână cu TM 3 – raportul Teslfi

Călătorie electrică în nordul răcoros cu Tesla Model 3

Deși am utilizat în ultimii doi ani aplicația Teslafi doar la drumurile lungi, abonamentul este pentru o lună întreagă și mă gândeam că, în afară de datele culese în excursia la lacul Superior, ar putea fi interesant de văzut cum arată circulația și consumul în Motor City.

Zona metropolitană ce înconjoară Detroit-ul are o populație de aproximativ 4 milioane locuitori și se intinde pe o suprafață de 3463 km2 (Luxembourg 2586 km2), brăzdată de autostrăzi și șosele de tranzit, care permit deplasarea rezonabilă, în afara orelor de vârf.

Chiar dacă viteza maximă este limitată la 70 mile/oră (112 km/h), aplicația raportează că săptămâna trecută am parcurs 600 km în 6 ore și 20 min, cu un consum de 13.6 kWh/100 km. Toate încărcările fiind făcute acasă la priza de 240 V, nu am avut parte de range sau charge anxiety.

Pentru săptămâna viitoare, se anunță un program mai interesant cu călătorii pe distanțe lungi și un test drive extins cu prieteni timișoreni aflați în vizită în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.