Hyundai Ioniq electric dupa 11 luni

Continuam sa urmarim performanta, consumul si confortul oferit de masinile electrice din garajul nostru virtual si am ajuns la concluzia ca zilele calduroase de vara si functionarea instalatiei de aer conditionat, au un impact mult mai mic asupra consumului si implicit autonomiei, la Hyundai Ioniq si Tesla Model 3, decat au avut-o consumatorii suplimentari din iarna.

In cele doua saptamani de hoinareala in terenul plat din Timisoara si imprejurimi, Ionica a stabilit noi recorduri de economie, poate si datorita stilului de condus extra grijuliu in timpul calatoriilor cu tatal meu, un mare suporter al electromobilitatii, care nu pierde vreodata ocazia unui test drive electric.

Consumul mediu saptamanal se mentine in jurul valorii de 8 lei pentru 100km

Intors in terenul denivelat de la Sibiu, Ionica revine la aceleasi valori medii de consum, ca inainte de plecarea la Timisoara. Cei 12.8 kWh/100 km incarcati din priza de la Porsib reprezinta o cheltuiala 8.20 lei pentru 100 km, ceva mai mult decat valoarea din cartea tehnica, 11.5 kWh/100km, dar inca in limite foarte rezonabile.

Comparatia intre consumul otinut cu doua Ioniq electric conduse in teren diferit, de persoane diferite rezulta in diferente mici in primele cinci saptamani, cu o singura exceptie , cand Ionica a alergat pe autostrada cu 130 km/h

Considerand ca in primele 11 luni si 18.000 km, ale testului nostru de lunga durata, Ionica nu a avut nevoie de intretinere, asteptam sa vedem rezultatele unei exploatari cu mult mai aspre, cea de utilizare zilnica pentru transport de persoane de catre firma City Limo in Timisoara, care recent a intrat in posesia a sase „Ionici”.

Privind graficul consumului mediu saptamanal si calendarul, care marcheaza necrutator trecerea timpului, observam ca au mai ramas doar cinci saptamani din TESTUL NOSTRU DE UN AN, in care v-am informat aproape saptamanal despre „aventurile lui Ionica”, despre placerea de a-l conduce, despre economie si confort.

Inca odata multumirile noastre se indreapta spre echipa de voluntari care a facut posibil proiectul Electromobilitate si partenerilor care ne-au sustinut material si moral: Porsib Sibiu, Casa Auto Timisoara, revista online 24auto.ro, Inspiroline si EVconnect.

Daca mai dori sa aflati ceva despre modelul Hyundai Ioniq electric in cele cinci saptamani ramase, scrieti-ne pe adresa office@electromobilitate.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.