Hyundai Ioniq – incalzirea timpurie a redus costurile cu energia electrica sub 10 ron/100km in oras

Mai multe articole scrise in ultimul timp cu ajutorul colaboratorilor nostri de nadejde Mihai Roman, Tudor Marchis si Marius Barsan, dovedesc ca Hyundai Ioniq electric este mai econom in oras decat varianta hibrida, Seat Leon sau Skoda Octavia.

Dupa doar sase luni, economiile provenite din costul energiei electrice, fata de cel al combustibilului, este cuprins intre 2800 ron (Skoda Octavia 1.4 TSI) si 3100 ron (Seat Leon FR).

In acelasi timp, am aflat din statisticile comparative, ca automobilele personale ale colegilor nostri sunt utilizate in proportie de peste 90% pentru deplasarea in oras, domeniu in care Ioniq-ul realizeaza cele mai bune economii, mai ales daca porneste la drum preincalzit si conducatorul utilizeaza la maxim franarea regenerativa.

Consum mediu saptamanal Hyundai Ioniq model 2018
Informatii furnizate de echipa Porsib

Dupa 69 de saptamani, comportamentul lui Ionica este previzibil, consumul inregistrand variatii minore, fata de aceasi perioada din anul trecut. Variatia conditiilor meteo dicteaza de obicei cand consumul va fi cu cateva procente mai mare sau mai mic, masina fiind utilizata pe acelasi traseu de naveta zilnica si rare drumuri in afara Sibiului, de cele mai multe ori in limita autonomiei, fara sa fie necesara o reincarcare pe traseu.

In ultima saptamana Ionica a fost pentru prima oara la „doctor” anul acesta, pentru o mica reparatie estetica la o bara frecata de cineva in parcare. In rest, costurile de intretinere raman ZERO.

Variatia consumului mediu saptamanal fata de aceasi perioada din 2019

Variatia temperaturii la Sibiu comparativ cu aceasi saptamana din 2019
Sursa: meteoblue
Ioniq-ul lui Tudor, model 2019

Nu doar Ionica inregistreaza aceste valori bune de consum, care au rezultat in cheltuieli mai mici de 10 ron pentru 100 km (0.64 ron/kWh) si confratii mai tineri din Timisoara si Bucuresti se deplaseaza foarte economic, diferentele inregistrate fiind mai mici de 1 ron/100km.

Informatii furnizate de echipa Porsib (Sibiu), Tudor (Timisoara) si Edi (Bucuresti)

Variatia temperaturii la Timisoara
Sursa: meteoblue

Saptamana viitoare vom atinge o borna semnificativa pe drumul proiectului Electromobilitate. Se implinesc 70 de saptamani, fara probleme, de cand Ionica a inceput test drive-urile oferite gratuit celor interesati de automobile electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.