În apropierea kilometrului 10.000 cu Peugeot e-2008

Daca săptămâna trecută proprietarii electro-leilor mari (e-2008) semnalau câteva probleme care i-au îndreptat spre service, iată că roata electrică s-a învârtit repede și în ultimele zile veștile sunt tot mai bune.

In primul rând, dintr-un comentariu postat de Ovidiu la articolul ce semnala problemele cu mașinile mai multor proprietari, aflăm ca:

Problema a fost identificată de Peugeot și sunt deja 2 soluții: un update de soft și în alte cazuri înlocuirea încărcătorului onboard din mașină, în funcție de erorile citite la diagnoză.

Ovidiu Necula, e-2008

In afară de această informare pentru comunitatea celor interesați de Peugeot e-2008, Ovidiu ne împărtășește un interesant experiment făcut la stația „cea mai rapidă” din București:

Ultimii 200 km i-am făcut numai in acest week-end cu un drum până la țară la bunici și restul prin București. Vineri seara aveam consum de 18,4 kWh/100km dar a scăzut la final de week-end.

Asta seară am făcut un exercițiu de încărcare la stația rapidă de 120 kW instalată de next charge aproape de serviciu.

Am ajuns cu 6% baterie cu gând să încarc până la 100%. Stația in sine se pare ca e limitată la 83 kW, cum și alți șoferi de electrice au specificat în check in-urile de aici.

Ovidiu Necula, e-2008

Pași hotărâți spre borna de 10.000 km

Silviu cu electro-leul mare pe Transfăgărășan

Mici stângăcii de software ale IT-iștilor grupului PSA sau a furnizorilor, ca și calitatea unor componente ce au fost înlocuite în garanție, nu pot opri entuziasmul călătoriilor de toamnă, pe trasee de munte cu o mașină electrică. Odată ce ai gustat din elixirul alunecării electrice line tăcute si eficiente pe serpentine, traseele montane te vor chema mereu, mărind cu fiecare viraj încrederea în tehnologia, considerată încă de sceptici necompetitivă cu motoarele clasice.

Nimic mai fals! Pe lângă urcarea fără schimbări de viteze, regenerarea unei părți din energia consumată pe urcare, în timpul coborârii, duce la o eficienta fără precedent a mașinilor electrice.

Convertirea lui Silviu, un conducător cu stil sportiv, este edificatoare. Iată ce ne povestește despre excursiile din ultima săptămână:

Raportul săptămânal de consum: 1237 km cu 18.5 kWh/100 km.

Am făcut un drum de 970 km pe traseul București-Transfăgărășan-Sibiu-Brașov-Adjud-București. Încărcările au fost la Kaufland Pitești, Penny Sibiu, Kaufland Brașov, Rompetrol Adjud, Kaufland Buzău, toate stațiile au mers fără probleme, cu viteze bune de încărcare, la puteri de peste 45 kW.

Concluzia mea după această călătorie este că se poate călători cu aceasta mașină și la drumuri lungi fără probleme, bazându-mă pe calculele aplicației abetterrouteplanner, care au fost foarte precise (cu toate setările inițiale aferente).

Pauzele de 30-35 de minute, pentru încărcare, o dată la 2 ore de condus, sunt fix cum este nevoie pentru o călătorie relaxată. Mă declar fan mașină electrică și la drumuri lungi și cred ca orice mașină cu range peste 150 km și cu fast charge, poate merge oriunde în Romania.

Voi atinge în următoarele săptămâni 10.000 km, cu o mașină ce va avea 4 luni jumătate.

Silviu Matei, Peugeot e-2008

Peugeot e-208

De la Timișoara am aflat doar că electro-leul mic a fost cam flămând ultima săptămână, parcurgând drumuri scurte în orașul cu temperaturi tomnatice în scădere, cu toată febra alegerilor.

Grafic realizat pe baza informaților comunicate de proprietari

Ne vom reîntâlni cu Peugoet-ul Laurei în comparația de consum a mașinilor compacte de oraș, împreună cu Opel Corsa-e și Renault Zoe ZE50.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.