Înmatriculări europene – automobile 100% electrice

Statisticile publicate de CleanTechnica, ne oferă o privire de ansamblu asupra înmatriculărilor de automobile 100% electrice din primele două luni ale anului 2022.

De câte ori iau la puricat aceste cifre și elimin PHEV-urile, pe care în continuare le consider doar o prelungire a agoniei motoarelor cu ardere internă, rămân surprins de capacitatea de mobilizare a echipei Tesla. Deși a importat toate exemplarele vândute in Europa (în primele două luni ale anului) de la Shanghai sau Fremont, Tesla reușește să domine în continuare clasamentele de înmatriculări europene, înaintea producătorilor locali.

Dacă în ianuarie producția și livrările s-au orientat spre piața chineză și cea din Asia, în februarie primele vapoare încărcate cu Model 3 și Y au ajuns în porturile europene. Rezultatul? Locul 1 pentru Model 3 și locul 4 pentru Model Y, care începând cu 22 martie este livrat de la Giga Berlin.

Pe lângă bucuria de a revedea Kia Niro pe locul 2, din Top 15 european, doar patru modele lipsesc din statisticile pe termen lung întocmite în cadrul proiectului Electromobilitate.

Revenim cu apelul de colaborare la proiect pentru proprietarii de:

  • Fiat 500e
  • Audi Q4 e-tron
  • Skoda Enyaq
  • Kia EV6

Despre performanțele și eficiența celor două modele ale grupului VW avem o imagine rezonabil de bună pe baza informaților furnizate de Laurențiu (CJ) despre ID.4, cu care Q4 și Enyaq împart platforma MEB.

Noul Kia EV6 îl asemuim cu fratele de platformă (E-GMP) IONIQ 5 și Tudor (TM) ne ține la curent cu primii 10.000 km parcurși cu acest model în România.

În schimb performanțele noului Fiat 500e ne sunt străine, cu excepția test drive-urilor de la Păltiniș în cadrul evenimentului ElectRoMania, fiindcă evităm să presupunem o asemănare cu cele ale primei generații, produse în Mexic pentru piața din California, din care câteva exemplare au ajuns în Romania.

Vă așteptăm cu drag în echipa noastră, pentru a comunica celor interesați experiențele reale din viața de zi cu zi, alături de aceste modele îndrăgite de europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.