Inscrierile pentru noul Mustang Mach-E au demarat in SUA

De cand s-au deschis inscrierile pentru noul Mustang Mach-E, presa americana vuieste de raspunsul pietii la primul automobil electric produs de Ford, cu autonomie si performante din categoria Tesla, etalonul actual pentru intreaga lume auto.

Despre intarzierea firmei Ford pe calea electrificarii si a temerilor interne legate de aceasta directie, am discutat in mai multe articole si vom reveni la subiect. Si despre utilizarea retelei de dealeri pentru vanzare se poate bombani mult, mai ales despre cei care aplicand legea cererii si ofertei, au ridicat deja pretul cu pana la 15.000 USD, fata de cel recomandat de Ford.

Cele patru variante de baza sunt oferite cu diferiti acumulatori si tractiune spate sau integrala
Captura: Ford

Din fericire cele patru variante de baza se pot comanda si direct pe pagina Ford, cu alegerea pentru livrare a unui dealer din zona, o premiera in relatia cu reteaua clasica de distributie, al carei efect ramane de estimat dupa ce incep livrarile spre sfarsitul anului.

Mustang Mach-e variante de culori

30 iunie a fost zi de sarbatoare pentru iubitorii de Ford, cand au depus un avans pentru SUV-ul electric, ce nu poarta nici un insemn Ford si a fost „exilat” sub brandul Mustang, in strigatele revoltate ale puristilor, pentru care un Mustang este un „pony muscle car” cu motor V8 si cutie manuala.

Echipa de marketing incearca sa convinga publicul ca Mach-E are performante si se conduce ca un Mustang, iar echipele de ingineri au facut tot ce i-au lasat economstii, responsabili de costul proiectului, ca Mach-E sa poata rivaliza cu Model Y. Specificatiile tehnice foarte promitatoare in toata complexitatea variantelor oferite o gasiti aici.

Cateva semne de intrebare despre volumul de productie planificat se nasc din logistica complexa, mai ales in vremurile actule marcate de restrictiile covid. Acumulatorii vor veni din fabrica LG Chem din Polonia si asamblarea se face in Mexic.

Pe baza unei comenzi virtuale, in care am ales modelul „California Route 1” un fel de long range, tractiune spate, ca si TM3 , fara nici un fel de dotari optionale, am ajuns exact la pretul achitat pentru Tesla in noiembrie 2018: 52.900 USD (fara taxe sau subventii) la dealer. Pentru o comanda ferma trebuie depusi 500 USD in contul dealerului selectat.

Autonomia diferitelor variante de Mustang Mach-E pe baza ciclului EPA
Sursa: evspecifications.com

Pentru o comparatie de autonomie mai adecvata decat Model 3, fiindca stilul de caroserie crossover al Mustang-ului Mach-E este similar cu Model Y, este bine de stiut ca Ford utilizeaza pentru varianta California Route 1 un acumulator de 98.8 kWh, ceea ce vorbeste de la sine despre eficienta motoarelor utilizate. Tesla Model Y long range dual motor cu acumulator de 75 kWh, a fost omologat cu 316 mile (505 km).

Considerand ca Tesla nu mai beneficiaza de subventii in SUA, in timp ce noul Mustang Mach-e va acumula atat reducerea de taxe federale de 7.500 USD, cat si alte subventii locale acordate de anumite state, evolutia pietei EV din SUA va deveni extrem de interesanta in 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.