Retrospectivă 2023 – invitație la dialog după UN MILION de km

Ca la fiecare final de an, luăm o pauză de la subiectele zilei și de la experiențele săptămânale, așa cum sunt împărtășite de utilizatorii ”electricelor”, pentru o privire în retrovizor.

Cu această ocazie vă adresăm două întrebări, cu promisiunea că vom publica, ca întotdeauna, răspunsurile în mai multe episoade:

  • Ce a însemnat anul 2023 din punct de vedere electromobilistic la nivel individual?
  • Care au fost călătoriile, problemele tehnice și soluțiile care au adus aspecte noi legate de mobilitatea electrică în experiența personală?

Două exemple din 2022:

2023 – un an record

Despre cum s-au integrat și completat relatările individuale în comoara de informații acumulate în cadrul proiectului nostru să începem cu o premieră: pentru prima oară în 2023 totalul kilometrilor monitorizați săptămânal și lunar au depășit 1.000.000 km!

Dacă o echipă atât de mică (doar 58 de proprietari din cei peste 40.000 din România au contribuit în 2023 cu informații la proiect) a acumulat un milion de kilometri în 2023, oare care este totalul parcurs tăcut și fără fum în România? Fără date statistice, regula de trei simple ne indică mai mult de 600 milioane km!

SURSA: Raportul BNEF pentru COP28

Extrapolând la nivel european (6.6 milioane BEV) sau global, unde parcul electric a depășit 29 milioane de autovehicule electrice în 2023, am putea fi uimiți să aflam că peste 500 miliarde km au fost parcurși 100% electric pe glob în 2023.

Echipa în perpetuă schimbare

Pentru cei ce urmăresc de mai mulți ani demersul nostru de a documenta cum se vede mobilitatea electrică de la volan în toate zonele țării, nu este o noutate că echipa este fluidă, într-o perpetuă transformare.

ALBASTRU – localități de reședință ale participanților la proiectul Electromobilitate. ROȘU – evenimente, întâlniri cu publicul

Pe măsură ce colegii au încheiat stagiul de 12 luni, pe care l-am agreat la startul colaborării, unii s-au retras din activitățile săptămânale, dar tot mai mulți au rămas alături de echipă contribuind și în 2023 cu informații lunare. Acest demers ne dă posibilitatea să urmărim aspectele necunoscute ale actualei generații de modele electrice, din punctul de vedere al fiabilității pe termen lung și al costurilor de întreținere dincolo de 100.000 km.

Grijile față de costul acumulatorilor, o temă preferată a electro-sceptircilor, nu s-au materializat în 2023. Deși veterana proiectului, o Tesla Model 3 din 2018, a intrat în al șaselea an de colaborare, după 134.000 km încă mai beneficiază de garanție pentru acumulator alți 60.000 km.

La fel și grijile față de depășirea bornei de 150.000 sau 175.000 km, nu au adus costuri suplimentare, cei trei colegi cu Hyundai Kona, care au depășit acest parcurs după trei ani, văzându-și liniștit de drumuri în continuare.

Probabil cel mai interesant aspect al anului, disecat în detaliu într-un serial intitulat: ”Ce mașină ați ales după prima electrică?” a fost materializarea rolului de deschizător de drum spre universul mobilității electrice al Spring-ului. Indiferent dacă proprietarii s-au decis pentru al doilea Spring, Megane, Kona sau Tesla, au făcut-o în cunoștință de cauză după prima experiență cu Dacia Spring, înțelegând în detaliu ce implică viața de zi cu zi alături de o electrică, din punct de vedere al autonomiei, încărcării și costurilor.

Migrația spre Tesla

Nu mai este un secret că Tesla a dominat și în 2023 înmatriculările din SUA și Europa, dar a întâmpinat adversari redutabili pe cea mai mare piață auto mondială, China, care reprezintă în continuare mai mult de 60% din înmatriculările globale de autovehicule electrice.

La fel cum s-a petrecut cu marii producători tradiționali americani, care au neglijat ascensiunea Tesla pentru aproape un deceniu, ignoranța și aroganța firmelor europene la transformarea epocală pe care o parcurgem împreună, au devenit un fenomen acut în 2023. Clienți nemulțumiți de prima experiență electrică au migrat spre modele Tesla, după probleme cu softul și încărcarea, plasând Model Y și 3, susținute de rețeaua Supercharger, în fruntea clasamentelor de înmatriculări.

La scară microscopică, această migrație s-a manifestat în 2023 și în echipa noastră unde Spring, Citigo, Hyundai Ioniq și un Megane au fost înlocuite de Tesla Model Y și 3.

Modele noi în proiectul Electromobilitate

Dacă în perioada de început, parcul nostru auto era format din Hyundai Ioniq, Skoda Citigo, Peugeot e-208, Renault ZOE și Hyundai Kona, în 2023 centrul de greutate s-a mutat spre Grupa Mare și Tesla Model Y. Noutățile anului din această categorie în echipa noastră au fost Volvo XC40 Recharge, BMW iX, alături de care a revenit Skoda Enyaq cu al doilea proprietar și patru Model Y LR.

Alte modele noi parcate recent în garajul virtual, pe care le vom urmări cu foarte mult interes sunt noua Kona (MY2024) și Tesla Model 3 (cunoscut ca ”Highland”), aflate la început de drum în România și în lume.

Dialog cu cei interesați de mobilitate electrică

In 2023 utilizatorii electricelor au adăugat (până la data publicării acestui material) 639 titluri despre viața de zi cu zi la volan, care se adaugă celor peste 2.000 de articole scrise de 92 autoare și autori pe blog în ultimii cinci ani.

Alături de istoria la zi a primilor pași din universul mobilității electrice în România generată de aceste cronici, am continuat să punem accent pe întâlnirile cu publicul. Evenimentele organizate la Vatra Dornei, Timișoara, Ciugud, Șpring și în Munții Apuseni au creat oportunitatea unui dialog deschis despre avantajele și problemele întâmpinate de adoptatorii timpurii ai electromobilității în România și în țările traversate pe parcursul călătoriilor din timpul concediilor.

În aceeași idee de dialog se încadrează participarea colegilor noștri la primul eveniment internațional organizat la Sofia.

Așteptăm cu mult interes răspunsurile la întrebările de mai sus și relatări de la întâlnirile cu echipa noastră. Au fost utile? Ați aflat aspecte necunoscute despre conviețuirea cu un automobil electric? Unde ați dori să ne întâlnim în 2024?

Scrieți-ne la rubrica de comentarii, în media socială sau pe adresa office@electromobilitate.com. Vă mulțumim pentru colaborare.

UN AN NOU electrizant cu multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.