IONIQ 5 – VW ID.4 în paralel prin Bucovina și Maramureș

În urmă cu două săptămâni publicam prima valoare medie de consum pentru noul IONIQ 5 din garajul nostru virtual.

Fiind vorba de un model cu tracțiune spate, de dimensiuni ce depășesc puțin cele ale concurentului direct VW ID.4, noul venit și-a găsit locul în Grupa Mare din cadrul proiectului Electromobilitate, formată până nu de mult din două Kia Niro, două Peugeot e-2008 și un Outlander PHEV.

Comparația directă ID.4 – IONIQ 5

Participarea lui Laurențiu la una din cele mai dificile etape din Trans Carpatica, Suceava – Baia Mare peste pasul Prislop și apoi Gutin, pe ceață, uneori ploaie și temperaturi de 4o-6o C, ne-a dat posibilitatea unei comparații directe între cele două modele noi ajunse anul acesta în țară.

Valorile realizate conțin stiluri diferite de condus, deși am mers în coloană de la Suceava până la Petrova, unde ID.4 a servit o porție de electroni, necesară călătoriei de întoarcere la Cluj, de la stația complexului turistic, în timp ce noi savuram bunătățile de la Dacii Liberi.

La volanul IONIQ-ului ne-am rotit cu Cristi și Laurențiu, iar pe ID.4 am avut plăcerea să-l conduc pentru prima oară de la Câmpulung peste pasul Prislop, iar apoi cu mai puțină plăcere, din cauza aglomerației și traficului haotic de duminică, prin lanțul de sate de pe valea Vișeului. Călătoria cu ID.4 a fost o surpriză foarte plăcută, din toate punctele de vedere ce țin de valorile clasice ale unui automobil: vizibilitate, confort, precizia direcției, suspensie, spațiu interior.

Un anunț insistent că ar trebui să plătesc taxa de drum, a fost clarificat de Laurențiu rapid cu „așa îl apucă câteodată”, dar în cele câteva ore cât am fost la volan, nu au apărut alte probleme de soft, semnalate în repetate rânduri de proprietarii ID.3-urilor participante la proiectul Electromobilitate.

Pentru primii 150 km de la Suceava până în pasul Prislop, consumul afișat de ID.4 (22.7 kWh/100 km) a fost cu 10% mai mare decât cel înregistrat de IONIQ (20.5 kWh/100 km), ceea ce nu poate fi de mirare considerând ca ID.4 este mai greu cu 139 kg (+7%).

Detalii consum IONIQ 5

Ce trebuie însă remarcat este modul în care consumul mediu înregistrat de la achiziția IONIQ-ului a scăzut continuu pe parcursul călătoriei peste munți, față de valorile de calibrare realizate pe autostrada Timișoara – Sibiu și retur, cu câteva zile înainte.

În primul sfârșit de săptămână după preluarea IONIQ-ului de la reprezentanța Hyundai din Timișoara, am înregistrat o valoare medie de 20.1 kWh/100 km, conducând porțiuni de cate 50 km cu 130, 125, 120, 115 și 110 km/h și o valoare medie de 18.3 kWh/100 km pe drumuri naționale.

Până în pasul Prislop consumul mediu scăzuse la 17.4 kWh/100 km, iar la sosirea în Timisoara valoarea medie de la achiziție, după 3336 km, s-a menținut la 17.4 kWh/100 km (imaginea din dreapta).

Aceasta valoare finală mai include, o traversare a Gutinului, o etapă peste Apuseni și 152 km (autostradă + DN) între Deva și Timisoara, parcurși relaxat de Teo cu tempomatul la 120 km/h și un consum mediu de 21.8 kWh/100 km (imaginea din stânga).

Rezultatul final, 15.6 kWh/100 km pentru cei 1977 km parcurși pe traseele montane incluse în Trans Carpatica, va fi un etalon cu care ne vom reîntâlni probabil doar spre primăvara. Până atunci vom urmări cu atenție eficiența în perioada rece comparativ cu ID.4 și alte modele mari: Skoda Enyaq, Ford Mach-e și Tesla Model Y, a căror proprietari îi invităm să participe alături de noi la proiectul Electromobilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.