#konaşii: săptămâna 48 în garajul virtual Kona

Colegii din garajul virtual Kona al proiectului Electromobilitate au rulat săptămâna trecută mai puțini kilometrii decât în mod uzual:

  • Andrei (BV): 496 km cu un consum mediu de 17.5 kWh/100 km
  • Titus (SB): 508 km cu un consum mediu de 19.81 kWh/100 km
  • Dan (B): 382 km cu un consum mediu de 17.2 kWh/100 km
  • Cosmin (CJ): 304 km, consum mediu 17.3 kWh/100 km

Cei 1690 km vin într-o săptămână mai scurtă, cu sărbători și zile libere. Încărcările raportate de #konaşi au fost și ele în ton: Andrei 150.85 kWh cu un cost de 169.33 RON (1.1225 RON/kWh), iar eu am încărcat 56.64 kWh cu un cost de 29.17 RON (0.515 RON/kWh).

Graficele ne aduc pante ascendente, evident cu creșteri de consum și cu valori medii de 17.2 kWh (MIN) și 19.8 kWh (MAX).

Dacă ne uităm retrospectiv vom observa că valorile actuale sunt bine sincronizate cu cele din 2020, excepția de la această regulă fiind Cristian (CJ) despre care știm din articolele trecute (aici un exemplu) că avea drumuri scurte.

Mai avem puțin și trecem într-un an nou, mulți dintre noi cu gândul la ce ne rezervă anul 2022 din punct de vedere al energiei consumate. Energia electrică are în acest moment costuri pe trend ascendent. Unii dintre noi au primit notificări cu prețuri noi, iar alții au primit deja facturi cu cost/kWh mai mare, fără vreun anunț prealabil. Dincolo de situația piețelor de energie, trebuie să căutăm soluții apropiate de modelul de viață pe care ni-l asumăm din poziția de early adopters. Putem imagina și deschide dezbateri pe teme de energie pentru a putea proiecta un viitor optimist în zona de Electromobilitate.

Nu uitaţi, oricând, puteţi interacţiona pe forum cu proprietarii vehiculelor din flota noastră!

Până la soluții sunt necesare date, aduse de voluntari în fiecare săptămână, lună de lună. Le mulțumim tuturor și pe această cale și vă așteptăm în garajul virtual al proiectului Electromobilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.