Martori și actori – cinci ani de la prezența la SAB ediția 2018

In urmă cu cinci ani, am fost invitat la SAB alături de Eugen Cocea, gazda noastră ospitalieră de la revista online 24auto.ro, unde și-a făcut debutul proiectul Electromobilitate, să fim interfața cu jurnaliștii și publicul în zona dedicată automobilelor electrice.

A urmat un iureș de discuții, întrebări, răspunsuri, interviuri și o emisiune în direct la TVR. Din toate am învățat lecții prețioase, care au definit traiectoria proiectului pentru următorii ani.

Sursa: RO e-mobility index – august 2023

Tehnologia aflată la început de drum, oferta minimă de modele și rețeaua modestă de încărcare din țară, alături de prețurile mari de achiziție și termenele lungi de livrare, făceau ”electricele” o raritate în parcul auto românesc. Mai exact, între 2011 și februarie 2018, data lansării proiectului Electromobilitate, s-au înmatriculat mai puțin de 500 exemplare 100% electrice în România.

SAB 2018 – zona ”electricelor”

Ideea organizatorilor, de a concentra într-un spațiu dedicat mai multe modele electrice, a fost întâmpinată de public și presă cu mult interes, comparațiile clasice de cilindree, cuplu și putere, făcând loc în acest spațiu inedit noului dialog despre autonomie, durata de încărcare și mai ales… preț.

SAB ediția 2018, bilanț electromobilistic, 23 octombrie 2018

A doua etapă

Pornită de la realitatea întâmpinată la SAB, cea de-a doua etapă a constat în achiziționarea a două automobile, care au participat până în 2020 la acțiuni și evenimente organizate pentru publicul interesat de un drive test 100% electric.

Ionică și TM 3 la întâlnirea EV de la Bran, mai 2019

Mai întâi, cu ajutorul echipei de la Casa Auto Timișoara, a sosit Ionică, un Hyundai Ioniq 100% electric model 2018, apoi veterana TM 3, un Model 3 LR cu tracțiune spate, asamblat în 2018, care în prezent a trecut de 130.000 km și continuă să-și facă datoria fără reproș.

Pe lângă teste paralele, cele două mașini din garajul nostru au participat la primele ediții ale evenimentelor de promovare a mobilității electrice, denumite generic ElectRoMania, și au oferit testdrive-uri pe două continente.

Pe repede înainte până în 2023

Pe parcursul celor cinci ani ce au trecut de la SAB 2018, proiectul Electromobilitate a beneficiat de contribuțiile a 83 de voluntari. Cu toții au investit timp și bani pentru a relata săptămânal despre experiențele lor la volanul unei game variate de modele disponibile în Romania și pentru a participa la numeroase evenimente din seria: ElectRoMania și Transcarpatica, organizate în toată țara.

Așa cum prezenta recent Cosmin (Kona Cluj) la ECO CAMP 2023, Ciugud, parcursul colectiv monitorizat săptămânal a depășit 2.5 milioane kilometri și maratoniștii noștri Paul (Kona, Băilești) și Andrei (Kona, Brașov) au trecut de 170.000 km la bord. cu primele lor ”electrice”.din imaginile alăturate.

Numeroși colegi au trecut între timp la al doilea exemplar. Poate surprinzător, pentru cei ce nu au învățat să aprecieze calitățile #konițelor, Codruț (Baia Mare) și Florinel (Timișoara) au înlocuit prima Kona tot cu o Kona.

Cei mai mulți au ales a doua oară modele mai performante, poposind de cele mai multe ori (opt din zece) în echipa Tesla:

Doi colegi au parcat câte trei modele electrice în garajul nostru virtual și au relatat pe rând experiențele cu fiecare, oferindu-ne comparații valoroase pe termen lung:

Este important de reținut că pentru toți acești colegi achiziția celui de al doilea sau al treilea model electric reprezintă confirmarea satisfacției cu tranziția la electromobilitate. Cum apare pe numeroase grupuri dedicate: „Once you drive BEV, you never touch ICE again!”

In loc de concluzii

In cei cinci ani de la SAB 2018, progresul mobilității electrice în România este incontestabil.

  • Înmatriculările de automobile electrice noi au depășit punctul de inflexiune (10%) pe curba S de adopție a noilor tehnologii și de aici începe creșterea exponențială.
  • Parcul auto electric a progresat de la nici 500 de exemplare înmatriculate în țară la peste 40.000 și de la mai puțin de 10 modele prezente la SAB 2018, la peste 40 oferite în prezent în România. In plus, pe piața second hand din Europa sunt prezente mai mult de 100 de modele electrice, la prețuri mai acceptabile decât cele noi.
  • Rețeaua de încărcare a crescut semnificativ ca extindere și densitate și s-a diversificat cu stații rapide de putere tot mai mare, care au început să fie prezente de-a lungul autostrăzilor.

Desigur că este mult de lucru până la o experiență mai bună pentru cei ce sunt deciși sa achiziționeze un model electric. Începând cu livrările, competența service-urilor, disponibilitatea pieselor de schimb și a dispozitivelor specializate necesare intervențiilor din service, este mult loc de mai bine.

Intre timp, cei 90 de autori pe blog privesc cu multa satisfacție în retrovizor la progresul real înregistrat de mobilitatea electrică în România și la cele peste 2600 articole publicate pe blogul electromobiliștilor.

Experiențele de zi de zi, acumulate după milioane de km electrici parcurși de participanții la proiect, așa cum se văd de la volan, vin în ajutorul celor indeciși, sau pur și simplu copleșiți de campaniile de dezinformare, susținute de cei ce au mult de pierdut din tranziția epocală la care suntem martori și actori în același timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.