NIO eT5 – călătorie spre vest, Salzburg și Bavaria

Călătoria începută în 3 Mai cu NIO eT5 pe valea Mureșului, comuna Lalașinț, ne-a purtat într-o zi ploioasă și cețoasă spre vest, cu destinația Salzburg.

Spre deosebire de traseul în direcția evenimentelor electromobilistice din România (Reșița, Caransebeș, Sibiu și Deva), când am încărcat doar în rețeaua Supercharger, la întoarcere am ales să încerc cum funcționează cardul inclus de NIO în planul ales de mine pentru această călătorie.

In afara ploii torențiale, care m-a facut ciuciulete până am conectat cablul de încărcare, totul a fost cât se poate de simplu:

  • ET5 a ales stația EVN din parcarea ASFINAG de la Schallaburg, direct pe autostradă;
  • Incărcarea a pornit rapid, în momentul când am apropiat cardul de cititorul stației;
  • În 35 min eram din nou porniți la drum, după o încărcare de la 16% – 80% SoC.

Startul călătoriei cu 100% SoC, după o încărcare la priza casnică în ograda din Lalașinț și utilizând un destination charger la pensiunea Schöner Ausblick (un loc foarte prietenos cu electromobiliștii), două pauze de încărcare + masă + destindere au fost suficiente pentru a servi cina la Salzburg.

NIO în împrejurimile Salzburgului

In 1888, cineva a inscripționat pe soclul unei cruci plasate pe vârful muntelui Gaisberg, ce domina spre est Salzburg-ul, în limba germană:

La vederea peisajelor alpine ți se taie răsuflarea, chiar dacă NIO a urcat fără efort, spre deosebire de numeroșii bicicliști care își încearcă puterile pe traseul de 13 km cu 800 m diferență de altitudine.

Cu multă părere de rău am plecat din vârful muntelui, dar am folosit coborârea abruptă pentru a documenta câtă energie recuperează NIO eT5 după o urcare la 1300 m.

NIO în capitala Bavariei

Drumul spre capitala Bavariei, acolo unde se află centrul de proiectare al startup-ului chinez, este probabil unul din cele mai frumoase tronsoane de Autobahn din sudul Germaniei. Mergând în paralel cu munții, te bucuri de restricțiile de viteză foarte dese, sau de un Autopilot care functionează bine, pentru a arunca câte o privire în stânga și dreapta.

După desparțirea de Viorel, partenerul meu de călătorie, pe care l-ați cunoscut în 2019 cu ocazia test drive-ului cu TM 3 la Nürnberg, a urmat întâlnirea cu Andreas, fotograful nostru dedicat la ultimele patru ediții ale salonului auto IAA de la Frankfurt, mutat începând din 2021 la München.

Sceptic la început, cu tot test drive-ul extins cu TM 3 la Feldberg, în apropiere de Frankfurt, din 2019, am avut bucuria de a reîntâlni tânărul inginer, care a părăsit între timp industria auto, convins că mobilitatea electrică este viitorul, ca urmare a experienței de șase luni cu un Mercedes EQA.

După o scurtă plimbare cu EQA, am pornit spre sud, să privim munții încă înzăpeziți mai de aproape. Traseele foarte înguste și întortocheate, pe care am întâlnit mai mulți bicicliști și motocicliști decât automobiliști, ne-au dus până la barajul Sylvenstein, unde am poposit pentru o plimbare pe malul lacului, condimentată cu discuții despre… mobilitatea electrică, ce altceva?

Pe înserat am revenit la München, unde NIO s-a încărcat de la aceeași stație publică pe care în 2019 nu am reușit să o convingem să împingă niște electroni în acumulatorul Tesla.

După trei zile de călătorie scorul încărcărilor este 4-2 în favoarea stațiilor de putere mică, care au încărcat peste noapte acumulatorul de 100 kWh, cu care este echipat acest eT5, rezultând într-un timp de așteptare ZERO.

Este foarte posibil ca aceasta să fie ultima încărcare pentru NIO, până la predarea după o lună pe drumuri europene. De aici încolo ne vom baza pe rețeaua de stații pentru schimbarea rapidă a acumulatorilor NIO Power swap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.