O zi cu Tesla Model 3 in desertul din Nevada

Cu o saptamana in urma am facut cunostiinta cu Tesla Model 3 long range, tractiune spate, colega de incredere in „garajul nostru virtual”, care a parcurs incepand din luna martie 2019 peste 21.000 kilometri in zona Las Vegas, foarte economic, fara probleme si ZERO lei cheltuieli de intretinere.

TVG-„teslavegasgirl” pe malul nordic al lacului Mead in drum spre Valley of Fire

Dupa incheierea CES (Consumer Electronics Show), de unde am cules informatii despre noua lume auto electrica, autonoma si conectata, am pornit in cautarea farmecului desertului din Nevada, care in perioada de iarna, cand temperaturile sunt primavaratece, este un loc ideal de drumetii si fotografii.

Dupa incarcarea in garaj la 240V si 32A (TM 3 incarca in Michigan la 110V si 12A) am ales ca destinatie pentru plimbarea de sfarsit de saptamana Valley of Fire, un parc regional de o frumusete stranie si aparte.

Calatoria pe malul lacului Mead, format pe raul Colorado in spatele barajului Hoover Dam, este o relaxare. Drumul serpuieste bland intre formatiuni de roca bizare si viu colorate, intr-un peisaj aproape ireal.

Traseul calatoriei cu Model 3 din 11 ianuarie

Limitarea de viteza la 50 mile/ora (80 km/h) a fost un bun prilej de a testa tempomatul cu care este echipat Model 3. In ciuda urcarilor si coborarilor abrupte, sistemul electronic pastreaza viteza constanta fara cea mai mica variatie de ritm perceptibila.

Nu acelasi lucru este adevarat pentru reglajul vitezei dorite cu ajutorul butonului din dreapta valonului. Desi permite reglarea precisa, in trepte de cate 1 km/h, o face cu o mica zvacnire sau franare perceptibila.

Fire Wave – destinatia drumetiei noastre

In parc limitarea de viteza este de 25 mile/ora (40 km/h) datorita numerosilor pietoni si biciclisti atenti la frumusetile oferite de natura si mai putin atenti la trafic.

In aceste conditii, in mare parte cu viteza limitata, pentru excursia noastra de 243 km am consumat 30 kWh de energie electrica, reprezentand un consum mediu de 12.3 kWh/100km.

Costul echivalent al calatoriei cu Model 3 ? … mai putin de 8 lei pentru 100 km, mai putin de 20 lei pentru intreaga excursie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.