Tesla Model 3 long range dupa 20.000 km

La scurt timp dupa aterizarea in Las Vegas pentru participarea la CES, „orasul pacatelor” ne-a rasfatat cu un apus superb si am facut pentru prima oara cunostiinta pe viu cu cel de al doilea Model 3 din garajul nostru virtual botezat „Vegas Teslagirl” pe scurt VTG.

Masina a fost comandata in primavara anului 2019 online si livrata acasa dupa o saptamana. De atunci parcurge aproape zilnic naveta intre Henderson si Summerlin acumuland aproape 21.000 km, impecabili si foarte economici, majoritatea incarcarilor fiind facute in garajul de acasa.

Fiindca vara este necrutatoare in desertul unde este amplasat orasul cazinourilor, instalatia de climatizare a fost folosita din plin si in timpul stationarilor, fie pe pozitia „climate on”, fie pe „dog mode” atunci cand prietenii patrupezi erau prezenti.

Consum mediu VTG in luna decembrie Las Vegas

Asa cum am mai relatat, primul sezon „rece” din Vegas nu afecteaza prea mult consumul mediu, asa cum s-a intamplat in conditii meteo mult mai vitrege cu TM 3 in Michigan si lunga calatorie din Norvegia in Romania in februarie 2019.

Consum mediu TM3 in ultima saptamana din decembrie – Detroit

Pentru a documenta impactul temperaturilor coborate asupra consumului si implicit autonomia Model 3 in sezonul rece, am comparat consumul mediu pentru cele doua modele Long Range, tractiune spate, echipate cu anvelope „all season” originale, care circula in conditii meteo total diferite in Las Vegas, respectiv Detroit. Dupa mai multe masuratori, diferenta este cuprinsa intre 20 – 25% pe perioada de iarna.

Pe termen lung insa, considerand consumul mediu dupa mai mult de un an, diferentele sunt extrem de mici, 3.6%, cu toate ca exploatarea celor doua Model 3 este total diferita, din toate punctele de vedere: climat, viteza de deplasare (in limite legale), relief si rutina zilnica.

VTG Consum mediu de la achizitie 14 kWh/100 km
TM 3 Consum mediu de la achizitie 14.5 kWh/100 km

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.