Peugeot e-208 și e-2008 – actualizare consum de vară

Deși am inclus informațiile primite de la proprietari într-un articol mai amplu, despre consumul din iulie al celor opt modele electrice din garajul nostru virtual, am rămas dator cu comparația între cei doi electro-lei, 208-ul Laurei și fratele mai mare, 2008-ul lui Silviu.

Peugeot e-208

Laura a început un binemeritat concediu, după un sezon extrem de dificil pentru toți colegii medici și personalul medical din spitale. Ei au devenit eroii noștri în această perioadă de încercări dificile, suferințe și pierderi ireversibile pentru multe familii. Îi mulțumim și în acest mod pentru efortul depus.

Drumurile zilnice la spital au acumulat doar 38 km în ultima saptamana din iulie, un caz de utilizare al mașinii electrice foarte asemănător cu cel al lui Atilla cu Kona, care a rezultat în consumuri identice 16.3 kWh/100km.

Vom continua comparația între cele doua vehicule (din clase diferite), datorită asemănării rutinei de utilizare la Timișoara, dar și fiindcă Hyundai Kona a fost prima alegere a Laurei, până a văzut prețul și… electro-leul.

Peugeot e-2008

Călătoriile lui Silviu în zona București s-au scurtat în ultima săptămână la un total de 385 km, dar mai surprinzătoare a fost scăderea consumului, pentru care nu cunoaștem încă motivul.

În general, proprietarii de mașini electrice recunosc, că după o perioada de elan și satisfacție sublimă la accelerațiile extrem rapide, dar foarte line, fără întreruperile cauzate de schimbarea vitezelor, „electrica te liniștește„. Am auzit-o de nenumărate ori, dar nu știm dacă este cazul lui Silviu, care și-a mărturisit bucuria, pe deplin justificată, de a conduce în modul sport.

Cei cu mulți kilometri electrici parcurși în diferite condiții și anotimpuri, au învățat ca timpul câștigat rulând cu o viteză mai mare, este pierdut (sau utilizat pentru cumpărături, corespondență, etc) la stația de încărcare, datorită consumului mai ridicat. Fiecare model electric are un punct de echilibru propriu, în care timpul total al deplasării este optim, ca funcție a vitezei de circulație și a timpului de încărcare, o ghicitoare electrică pe care a încercat să o rezolve și Silviu la primul drum spre litoral.

Ce alte experiente ati avut cu produsele electrice ale grupului PSA? Scrieti-ne pe adresa office@electromobilitate.com cu precizarea daca doriti sa publicam integral mesajul sub numele autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.