PLUS 117% inmatriculari de automobile electrice in Europa, primele doua luni ale anului

Rezultatele cumulate din primele doua luni ale anului sunt foarte incurajatoare pentru tendinta puternic ascendenta a inmatricularilor de automobile electrice si hibrizi plug-in in Europa.

Sa savuram aceste rezultate remarcabile, inregistrate inainte ca pandemia sa fii stopat intreaga productie auto in Europa, ceea ce va avea un impact major asupra vanzarilor pentru cel putin urmatorul trimestru, daca nu mai mult, in functie de gravitatea crizei economice ce ne paste.

Pe scurt, desi piata a cazut cu 7% in februarie, cresterile inmatricularilor pentru electromobile au fost de:

  • +117% pentru automobile 100% electrice impreuna cu hibrizii plug-in, un total de 144.000 unitati pentru ianuarie + februarie
  • + 88% pentru BEV – automobile electrice cu acumulatori
  • + 153% pentru PHEV – hibrizi plug-in
Sursa: EVsales

Chiar daca Zoe este un nume foarte cunoscut in lumea electromobilistilor, modelul care domina anul acesta copios clasamentul este din multe puncte de vedere nou si mult imbunatatit. Modelul 2020 dispune de un acumulator mai mare, autonomie mai buna, incarcare rapida CCS, interior modernizat si putina cosmetica la exterior. Renault are multa experienta cu productia si cifrele din primele doua luni dovedesc ca sunt interesati sa vanda, nu fac doar un joc al cifrelor pentru a evita amenzile pentru depasirea emisiilor pe flota.

Instalarea pe locul doi, chiar daca la mare distanta de Zoe, a noului Peugeot e-208 este un semn bun si confirma, impreuna cu noii intrati in clasament, VW eUp si Skoda Citigo, ceea ce am sustinut dintotdeauna si anume ca masinile electrice sunt mijlocul ideal de deplasare in aglomeratiile urbane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.