Polestar 3 va fi asamblat în SUA

Cu mai bine de 24 ani în urmă, februarie 1993, Mercedes lansa primul SUV premium, ML 320 asamblat în Alabama și destinat piețelor globale.

Cu un an mai târziu, BMW începea livrările din Spartanburg, Carolina de Sud, pentru gama de SUV-uri premium X3, X4, X5, X6 si X7 produse în SUA și în vara anului trecut sărbătorea cifra respectabilă de 5 milioane de vehicule asamblate în complexul industrial american.

Cei doi producători germani premium au anunțat planuri de producție în SUA pentru modele electrice începând din 2023, după ce grupul VW va livra primele ID.4 asamblate la noua fabrică din Chattanooga în septembrie 2022.

După ce noul proiect de lege american a propus ca subvențiile pentru achiziția de autovehicule electrice să fie acordate doar celor asamblate în SUA, anunțurile despre noi modele made in USA s-au intensificat.

Tot în gama premium încearcă și Polestar să beneficieze de curentul favorabil electrificării transportului rutier instalat odată cu noua administrație la Casa Albă.

Botezat Polestar 3 și descris în anunțul promoțional ca fiind un „SUV aerodinamic de performanță”, noul model Polestar va fi asamblat alături de gama Volvo la fabrica din Ridgeville, Carolina de Sud (inaugurată în 2018) și este destinat pentru început vânzării locale.

Urmând doua capitole despre vânzare și service din „manualul Tesla”, Polestar oferă primele modele pe piața americană (Polestar 1 si 2) prin vânzare directă online, susținute de service mobil, la domiciliul clientului și actualizări de soft OTA (over the air).

In plus, la cele trei spatii de vânzare fizice inaugurate în 2020 (detalii despre vizita și test drive-ul de la Santa Monica octombrie 2020) Polestar intenționează deschiderea altor 25 în 2021, oferind publicului posibilitatea familiarizării cu noua marcă de automobile electrice premium în direct.

Producția în SUA reduce atât timpul de livrare cât și impactul asupra mediului cauzat de transportul automobilelor cu vapoare.

Dennis Nobelius, COO Polestar

Câtă motivație este ecologică și câtă este socoteala, că același model importat din China nu va beneficia de subvenții la achiziție, lăsăm pe alții să speculeze. Cert este că într-un climat geopolitic tensionat, în care comerțul cu China a suferit numeroase întreruperi din cauza tarifelor reciproce introduse în ultimii patru ani, tendința localizării producției de componente și vehicule se accelerează în industria auto.

Comunicatul nu conține data lansării și livrărilor noului model…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.